• SandvikenMamma

    Göra pizzadeg med torrjäst eller bakpulver?

    Tänkte göra pizza och har googlat på recept, men dom jag har tittat på ska det vara färsk jäst i. Det har jag inte hemma, däremot har jag torrjäst och bakpulvet.

    Har ni något smarrigt recept på pizzadeg till mig?

  • Svar på tråden Göra pizzadeg med torrjäst eller bakpulver?
  • biomedbonus

    I en kokbok jag har står det att man kan baka pizza på sconesdeg , jag har brövat det vart helt ok. Fast vanligt är  godare såklart

  • spacebeare

    har aldrig färsk jäst hemma!
    torr jäst blir bäst annars brukat jag ersätta med 3-4tsk bakpulver

  • SandvikenMamma

    spacebeare: Okej, men då ska man väl ha varm degvätska om det är torrjäst? I recepten jag hittat ska degvätskan vara kall.

  • SandvikenMamma

    Någon annan kanske har ett recept?

  • lubenica

    5 dl mjöl
    2 dl varmt (varmare än 37 grader) vatten
    1 msk matolja
    2½ tsk torrjäst
    ½ tsk salt

    så gör jag allid, blir en långpanna om man vill ha lite tjockare pizzabotten, annars ska det räcka till 4 portionspizzor

  • SandvikenMamma

    Tusen tack för receptet!
    Ska det jäsa en stund också? 30 min?

  • norgesessan

    jag använder alltid torrjäst till pizza...
    vatten, olja, torrjäst (40 grader vatten), salt och mjöl...sen brukar jag krydda med rosmarin..(degen)

  • spacebeare

    1l mjöl
    4dl vatten
    1 pkt torr jäst/3tsk bakpulver
    olivolja
    salt

    vattnet ska varmare än vid färsk jäst fast inte nödvändigt vid bakpulver
    "bre" gärna ut olivolja på degen när den är utkavlad
    behöver inte jäsas mer än när du förbereder påläggen(river ost, öppnar tomatburken...)

  • lubenica

    det ska jäsa ca 30 min och sen ca 10 min när du bakat ut degen.
    Hoppas det blir gott!

  • SandvikenMamma

    Tack, tack, tack!!

    Nu är degen på gång...

  • lipthon

    Har ett jättebra recept på pizzadeg.
    1/4 paket jäst
    2 dl ljumet vatten
    2 msk mjölk
    ½ tsk salt
    1 tsk honung
    1 msk olivolja
    5 dl mjöl. jäsa i cirka 40 min.

Svar på tråden Göra pizzadeg med torrjäst eller bakpulver?