Jordgubbscheesecake
Botten
100 g smör eller margarin
10 digestivekex
Fyllning
400 g rumsvarm Cream cheese
rivet skal av 1/4 citron
½ tsk vaniljsocker
2 ägg
3 msk strösocker
Topping
2 dl crème fraiche, 34 %
1 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker
ca 1 liter jordgubbar
1 glas röd vinbärsgelé, ca 180 g
1 tsk vatten
Smält matfettet och låt det svalna. Smula kexen i matberedare eller med mortel. Blanda smulorna med matfettet. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen kallt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ost, citronskal och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Fördela smeten över botten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna. Blanda crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred toppingen över den avsvalnade kakan. Grädda i ytterligare ca 5 min. Låt kakan kallna. Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten på svag värme tills det blir flytande. Ringla geléet över bären med en sked.