• Heleri

    Pimp my fiskblock

    "Pimp my fiskblock"! 
    Alla har vi väl ett 400 g fiskblock liggandes i frysen? Jag har i alla fall nästan alltid det, men har absolut noll fantasi när det gäller recept! I den här tråden tänkte jag att vi kan samla recept där firren ingår, både till vardags och fest! Alla recept är välkomna!
    ***Aliquando et insanire iucundum est!***
  • Svar på tråden Pimp my fiskblock
  • Kalina

    Köp Blå bands smögensås och häll över innan du ställer in i ugnen. Receptet finns på baksidan av deras såsförpackning för Smögensås. Man kan piffa till med lite extra räkor och tomater.
    Super enkelt och gott blir det också.


    Lilla Bus...mammas kärlek.
  • MammaAnnaPanna

    Gör ett foliepaket med skivad zucchini, skivad tomat och skivad ciron. Lite olivolja, vitlök och färst basilika.

    Å så serverar du ris till


    * BF 8 Juni 2007 *
  • Sunflower

    Currykryddad fisksoppa
    4 port.

    1 urkärnad paprika
    1 aubergine
    1 purjolök
    1 liter fiskbuljong
    2 msk tomatpuré
    400 g torskfilé
    2 dl creme fraiche
    cayennepeppar
    curry
    smör

    Skär paprikan och auberginen i bitar.
    Strimla purjolöken.Fräs allt i smör.
    Rör i 1 msk curry, 1 krm caynnepeppar, fiskbuljongen och tomatpurén .
    Skär torskfilén i bitar.
    Blanda ner allt och låt sjuda i 5 minuter.
    Rör ner creme fraichen.
    Smaksätt med salt.

  • Diorlover

    min mamma brukade köpa sån blanding man lägger på fisken och in i ugnen suuuper gott..

  • Heleri
    Ugnsbakad pestotorsk med rostad paprika (GI-recept, 2 portioner)
    400 g torskfilé
    ca 2-3 röda och/eller gröna rostade paprikor (rostas skivade i ugnen tillsammans med vitlök, olivolja, citronsaft, salt och peppar. 10 min i 225 grader)
    140 g valfri pasta
    2 msk pesto

    Bred peston över torsken och tillaga i ugnen ca 10 minuter i 200 grader (men kolla fisken emellanåt - det kan ta längre eller kortare tid beroende på om fisken är frusen). Koka pastan under tiden. Blanda ner paprikaskivorna i den färdiga pastan och servera till torsken. Det går även att byta ut torsken mot någon annan fisk.
    ***Aliquando et insanire iucundum est!***
  • Sarge

    Skär den frysta torsken i kuber om 3x3 cm
    Fräs lök i en stekpanna
    Tillsätt tärnade färska tomater
    Ner med torsken & toppa med några deciliter vitt vin
    Krydda med salt & ordentligt med svartpeppar
    Låt koka ihop en stund & ha sedan i cremefraiche & lite dijonsenap.
    Ev kan man behöva reda såsen med lite majzenaredning

    SErvera med ris.
    UNDERBART gott

  • Heleri

    *puff*


    ***Aliquando et insanire iucundum est!***
  • elrovi

    Den här är supergod, från arla.se

    Ingredienser
    4 port
    600 g torskfilé
    2 vitlöksklyftor
    3 paprikor i olika färger
    2 purjolökar
    smör
    2 dl vatten
    2 dl vispgrädde
    2 fiskbuljongtärningar
    4 msk sweet chilisauce
    1/2 tsk salt

    Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min. Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. Låt det koka upp. Smaksätt med salt. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. Servera med kokt ris.

  • smalin

    Själv har jag just testat arlas cornflakesfisk som var så supergod att jag skulle kunna äta upp 400g torsk utan att blinka.Den vart så snabb och lätt att göra att det var nästan löjligt.Sök på Cornflakesfisk på Arla.se

Svar på tråden Pimp my fiskblock