• Ellieott

    recept på maräng till marängbotten!

    Är inte hemma o ja kommer inte ihåg hur mkt äggvita o hur mkt socker det är i mitt marängrecept! Hittar inget bra på internet. Ngn som har ett bra recept på fluffig maräng?

  • Svar på tråden recept på maräng till marängbotten!
  • Tinkerbelle

    Det här Pavlova receptet brukar jag alltid använda till maränger, bottnar osv. Senast igår! Kanonbra resultat jämt!

    4 äggvitor (stora)
    2½ dl socker
    2 tsk vaniljsocker
    1 krm salt
    1 msk maizena eller potatismjöl
    1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger (kan nog uteslutas)

    Sätt ugnen på 225 grader. Vispa vitor och salt hårt. Tillsätt socker lite i taget. Tänk på att det tar sin lilla tid att göra en bra maräng, vispa det minst 15-20 min. Vispa i vaniljsocker, maizena och vinäger det sista. Bred ut marängen i en cirkel på bakplåtspapper, 20 cm i diamter. In i ugnen längst ner och sänk direkt till 100-125 grader. Låt den stå inne i 1½ timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
    Gör man små maränger kan man minska tiden i ugnen något.

    Lycka till!

Svar på tråden recept på maräng till marängbotten!