recept på maräng till marängbotten!
Är inte hemma o ja kommer inte ihåg hur mkt äggvita o hur mkt socker det är i mitt marängrecept! Hittar inget bra på internet. Ngn som har ett bra recept på fluffig maräng?
Är inte hemma o ja kommer inte ihåg hur mkt äggvita o hur mkt socker det är i mitt marängrecept! Hittar inget bra på internet. Ngn som har ett bra recept på fluffig maräng?
Det här Pavlova receptet brukar jag alltid använda till maränger, bottnar osv. Senast igår! Kanonbra resultat jämt!
4 äggvitor (stora)
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk maizena eller potatismjöl
1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger (kan nog uteslutas)
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa vitor och salt hårt. Tillsätt socker lite i taget. Tänk på att det tar sin lilla tid att göra en bra maräng, vispa det minst 15-20 min. Vispa i vaniljsocker, maizena och vinäger det sista. Bred ut marängen i en cirkel på bakplåtspapper, 20 cm i diamter. In i ugnen längst ner och sänk direkt till 100-125 grader. Låt den stå inne i 1½ timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Gör man små maränger kan man minska tiden i ugnen något.
Lycka till!