söker recept på Paj med Banan!
ja, nå pajliknande. men har ni andra recept med banan är dem välkomna!
jag älskar varm banan!
ja, nå pajliknande. men har ni andra recept med banan är dem välkomna!
jag älskar varm banan!
jag vet inte själv hur man gör, men detta är sååå gott:
Banoffee Pie www.nestle.co.uk/OurBrands/Recipes/OldFavourites/banoffee+pie.htm
vi brukar göra banan paj och det är ett fruktansvärt lätt o snabbt recept.
Det enda som behövs e:
Bananer
2 dl socker
4 dl mjöl
smör/margarin halv fruset.
Gör i ordning bananen som du vill ha den i pajen. Lägg den i botten på en form.
Blanda socker o mjöl i en bunke.
Strö så mycket mjöl/socker blandning som behövs över bananerna.
Ta fram det frusta smöret och en osthyvel.
Hyvla av smöret och lägg det som ett täcke över pajens andra ingredienser. 1 till 1½ lager smör ca skall täcka hela pajen.
Sen in i ugnen på ca 175 grader beroende på ugn, tills den blivit gyllen brun ovanpå.
Då e han färdig att tas ut.
((Receptet är justerbart så vill man ha mer eller mindre socker så väljer man det själv, gäller oxå smöret och mjölet.))
Men för lite smör blir ganska tort och för lite socker så förlorar man den knapriga ytan.))
Lycka till!
Bananpaj
Skiva 4 bananer och lägg i en ugnsfast form. Blanda 1.5 dl vetemjöl, 1.5 dl havregryn, 1 dl socker och 1 msk potatismjöl med 125 g smör/margarin. Häll smluldegen över bananerna och grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med vanlijkräm eller glass!
Jättegott!
Åh, tack! ska testa!!!
Gör en sockerkakssmet efter vanligt recept, mosa i tre bananer och riv i en halv muskotnöt.....
Bananpaj
100 g margarin
3 dl mjöl
2-3 msk socker
2-3 bananer
ljus sirap
Gör så här: Hacka ihop margarin, mjöl och socker till en smuldeg och strö ut i en pajform. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå, ringla sirapen över. Grädda i ca 20 minuter, 200 grader.
Kaneldoftande bananpaj
Ett recept ur Guldkorn
8-10 bitar
Grädda gärna pajen i en avlång form som omväxling så får du snygga avlånga bitar
pajdeg:
3 dl vetemjöl
115 g Svenskt Smör
2 msk Crème Fraiche
1 tsk salt
fyllning:
3 bananer
2 msk pressad lime
3 ägg
2 dl Vispgrädde
1-2 tsk kanel
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform, ca 25 cm diameter. Ställ formen kallt en stund.
Sätt ugnen på 225°. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Mosa bananerna med lime. Blanda med ägg och vispgrädde. Fyll pajskalet och pudra på kanel. Grädda i 200° ca 25-30 minuter
Äpple- och bananpaj
4 äpplen
2 bananer
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 dl råsocker
100 gr margarin
Kärna ur och klyfta äpplena och skiva bananerna. Lägg dem i en smord form (cirka 20 cm i diameter). Blanda samman kokosflingorna, vetemjölet och sockret och arbeta in margarinet så att det blir en deg. Smula degen över bananskivorna och äppelklyftorna.
Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter.
Strö över lite kokos och servera med vaniljglass.
100 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 banan
Mixa de fem första ingredienserna till en pajdeg i matberedaren, monterad med kniv.
Kladda ut degen direkt med fingrarna i en pajform.
Mixa resten i matberedaren (behöver ej diskas först).
Lägg i bananen i bitar på slutet, så att den inte blir helt mosad.
(Eller ett skalat och urkärnat äpple i bitar.)
Häll smeten över pajdegen och grädda i ugnen i 175 grader ca 30 min.
Gott med vaniljsås till.
Ingredienser:
Maräng:
3 äggvitor 1 dl socker
Pajdeg:
150?200 gram smör
3 msk socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Fyllning:
4?5 bananer
Bred ut pajdegen i en smord form. Lägg de mosade bananerna över. Bred till sist ut marängen över.
Grädda i 30 minuter i 175 gr C. Lägg över en plåt efter 10 min. Det blir bränt annars.
Servera med vaniljglass.
Bananpaj
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
4 mogna bananer
farinsocker
Smält smöret och blanda i allt annat förutom frukten. Lägg lite deg i botten och platta ut. Strö lite farinsocker ovanpå och skiva bananerna grovt. Strö över lite till farinsocker på bananerna. Smula resten av degen ovanpå. Grädda i 20 minuter i 225C.
AnnaK: oj, va mycket recept! Tack!
Denna måste du bara prova!!!!!
Bananchoklad paj!
Pajskal:
3 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
1 ägg
OBS! Förgräddas ej!
Fyllning:
2-3 skivade bananer
400 g schweizernöt
175 grader ca 35 min. Servera med vaniljglass!
Supergott!!
Den här tråden lägger jag genast i mina favoriter! Älskar varm banan!
tinis: herregud! måste prova!!
Bananpaj med nöttäcke
(8 pers)
Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
Mixa smör, socker och mjöl i matberedare. Blanda i vatten och kör tills allt är väl blandat.
Tryck ut degen i en stor pajform med löstagbar botten.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
4-5 väl mogna bananer skivas och läggs på det förgräddade pajskalet
Nöttäcke:
2 dl hasselnötter
4 stycken bittermandlar
1,5 dl socker
150 g smör
1 st ägg
1 dl vetemjöl
Hasselnötterna mixas grovt med bittermandlar och socker. Blanda i smör, ägg och vetemjöl. Täck bananerna med massan.
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Servera med vaniljsås