• Tina83

    söker recept på Paj med Banan!

    ja, nå pajliknande. men har ni andra recept med banan är dem välkomna!
    jag älskar varm banan!

  • Svar på tråden söker recept på Paj med Banan!
  • Älskade Jordbarn

    vi brukar göra banan paj och det är ett fruktansvärt lätt o snabbt recept.

    Det enda som behövs e:

    Bananer
    2 dl socker
    4 dl mjöl
    smör/margarin halv fruset.

    Gör i ordning bananen som du vill ha den i pajen. Lägg den i botten på en form.
    Blanda socker o mjöl i en bunke.
    Strö så mycket mjöl/socker blandning som behövs över bananerna.
    Ta fram det frusta smöret och en osthyvel.
    Hyvla av smöret och lägg det som ett täcke över pajens andra ingredienser. 1 till 1½ lager smör ca skall täcka hela pajen.
    Sen in i ugnen på ca 175 grader beroende på ugn, tills den blivit gyllen brun ovanpå.
    Då e han färdig att tas ut.

    ((Receptet är justerbart så vill man ha mer eller mindre socker så väljer man det själv, gäller oxå smöret och mjölet.))
    Men för lite smör blir ganska tort och för lite socker så förlorar man den knapriga ytan.))

    Lycka till!

  • annamaria2

    Bananpaj

    Skiva 4 bananer och lägg i en ugnsfast form. Blanda 1.5 dl vetemjöl, 1.5 dl havregryn, 1 dl socker och 1 msk potatismjöl med 125 g smör/margarin. Häll smluldegen över bananerna och grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Servera med vanlijkräm eller glass!

    Jättegott!

  • Wallstone

    Gör en sockerkakssmet efter vanligt recept, mosa i tre bananer och riv i en halv muskotnöt.....


    Run for your life
  • AnnaK

    Bananpaj

    100 g margarin
    3 dl mjöl
    2-3 msk socker
    2-3 bananer
    ljus sirap
    Gör så här: Hacka ihop margarin, mjöl och socker till en smuldeg och strö ut i en pajform. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå, ringla sirapen över. Grädda i ca 20 minuter, 200 grader.

  • AnnaK

    Kaneldoftande bananpaj
    Ett recept ur Guldkorn

    8-10 bitar

    Grädda gärna pajen i en avlång form som omväxling så får du snygga avlånga bitar

    pajdeg:
    3 dl vetemjöl
    115 g Svenskt Smör
    2 msk Crème Fraiche
    1 tsk salt

    fyllning:
    3 bananer
    2 msk pressad lime
    3 ägg
    2 dl Vispgrädde
    1-2 tsk kanel

    Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform, ca 25 cm diameter. Ställ formen kallt en stund.
    Sätt ugnen på 225°. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Mosa bananerna med lime. Blanda med ägg och vispgrädde. Fyll pajskalet och pudra på kanel. Grädda i 200° ca 25-30 minuter

  • AnnaK

    Äpple- och bananpaj

    4 äpplen
    2 bananer
    1 dl kokosflingor
    2 dl vetemjöl
    1 dl råsocker
    100 gr margarin
    Kärna ur och klyfta äpplena och skiva bananerna. Lägg dem i en smord form (cirka 20 cm i diameter). Blanda samman kokosflingorna, vetemjölet och sockret och arbeta in margarinet så att det blir en deg. Smula degen över bananskivorna och äppelklyftorna.
    Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter.
    Strö över lite kokos och servera med vaniljglass.

  • AnnaK

    100 g smör
    1 dl strösocker
    1 ägg
    3 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    3 dl gräddfil
    1 dl strösocker
    1 ägg
    2 tsk vaniljsocker
    1 banan

    Mixa de fem första ingredienserna till en pajdeg i matberedaren, monterad med kniv.
    Kladda ut degen direkt med fingrarna i en pajform.
    Mixa resten i matberedaren (behöver ej diskas först).
    Lägg i bananen i bitar på slutet, så att den inte blir helt mosad.
    (Eller ett skalat och urkärnat äpple i bitar.)
    Häll smeten över pajdegen och grädda i ugnen i 175 grader ca 30 min.

    Gott med vaniljsås till.

  • AnnaK

    Ingredienser:

    Maräng:

    3 äggvitor 1 dl socker

    Pajdeg:

    150?200 gram smör
    3 msk socker
    1 tsk bakpulver
    3 dl vetemjöl

    Fyllning:

    4?5 bananer

    Bred ut pajdegen i en smord form. Lägg de mosade bananerna över. Bred till sist ut marängen över.

    Grädda i 30 minuter i 175 gr C. Lägg över en plåt efter 10 min. Det blir bränt annars.

    Servera med vaniljglass.

  • AnnaK

    Bananpaj
    3 dl vetemjöl
    125 gr smör
    1,5 dl socker
    1,5 tsk bakpulver
    4 mogna bananer
    farinsocker
    Smält smöret och blanda i allt annat förutom frukten. Lägg lite deg i botten och platta ut. Strö lite farinsocker ovanpå och skiva bananerna grovt. Strö över lite till farinsocker på bananerna. Smula resten av degen ovanpå. Grädda i 20 minuter i 225C.

  • tinis71

    Denna måste du bara prova!!!!!

    Bananchoklad paj!
    Pajskal:

    3 dl mjöl
    2 dl socker
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    150 g smält smör
    1 ägg

    OBS! Förgräddas ej!

    Fyllning:

    2-3 skivade bananer
    400 g schweizernöt

    175 grader ca 35 min. Servera med vaniljglass!

    Supergott!!

  • Wilowa

    Den här tråden lägger jag genast i mina favoriter! Älskar varm banan!

  • AnnaK

    Bananpaj med nöttäcke
    (8 pers)
    Pajdeg:
    100 g smör
    3 dl vetemjöl
    1 dl strösocker
    1/2 dl vatten
    Mixa smör, socker och mjöl i matberedare. Blanda i vatten och kör tills allt är väl blandat.
    Tryck ut degen i en stor pajform med löstagbar botten.
    Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
    4-5 väl mogna bananer skivas och läggs på det förgräddade pajskalet
    Nöttäcke:
    2 dl hasselnötter
    4 stycken bittermandlar
    1,5 dl socker
    150 g smör
    1 st ägg
    1 dl vetemjöl
    Hasselnötterna mixas grovt med bittermandlar och socker. Blanda i smör, ägg och vetemjöl. Täck bananerna med massan.
    Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
    Servera med vaniljsås

Svar på tråden söker recept på Paj med Banan!