chilicorncarne recept?
har du något smarrigt recept på chiliconcarne??
Eller på någon god köttgryta?
har du något smarrigt recept på chiliconcarne??
Eller på någon god köttgryta?
jag vill också veta.. =)
köttfärs eller blandfärs
krossade tomate
vitlök mycket
vita bönor i tomatsås
curry så mycket man vill ha
chili så mycket man vill ha
de kryddor man gillar helt enkelt
mm det lät gott Blev väldigt
över att man har curry i hehe..
Ska testa ditt recept i morgon, undrar bara om du kommer i håg märket på bänorna du köper?! det finns tusentals och jag blir ett frågetecken i affären..
Något som är väldigt gott är att ha någon form att vitt bröd till, t ex barkis eller formbröd. "Sleva" upp en matsked på brödskivan och ät - slurp!
jag har i
färs
krossade tomater
soja
paprika
lök
salt o vitpeppar
grillkrydda
vin
o bönor. eller helst kikärtor.
Här kommer ett jättesmarrigt recept på
Chili con carne 4 port.
300 g nötfärs
2 stora gula lökar
1 msk olja eller flytande margarin
1 köttbuljongtärning
2 msk soja
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk kumminfrö
1 tsk oregano
2 tsk chilipulver
2 burkar vita bönor i tomatsås, ca 700g
1 grön paprika
1 röd paprika
Skala och hacka löken.
Fräs den mjuk i matfett i en gryta.
Tillsätt färsen, mosa med en gaffel och rör tills den blir jämnt grynig.
Smula ner buljongtärningen, häll i soja och krossade tomater.
Lägg i lagerblad, vitlök, kummin, oregano och chilipulver.
Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
Lägg i de vita bönorna och de urkärnade paprikorna skurna i små bitar.
Koka ytterligare 5 minuter.
Smaksätt med salt och mera kryddor om det behövs.
Här kommer ett till på em mustig chili con carne!
300 g nötfärs
1 gul, röd och grön paprika
4 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
2 burkar vita bönor (använder du de i tomatsås låt dem rinna av lite först)
1 burk hela tomater (så mycket bättre smak och kvalitet än krossade)
1 köttbuljong tärning eller fond
En rejälskvätt chilisås
Minst ett glas rödvin
organo, salt, peppar, chilipulver/cayennepeppar, grillkrydda och spiskummin efter smak!
Skiva lök och paprika. Hacka vitlöken. Bryn färsen i en gjutjärnsgryta, salta och peppra den lite. Tillsätt sen lök, paprika och vitlök. Bryn en stund till. Tillsätt tomaterna, vinet, buljongtärning, chilisås och kryddor. Låt detta koka på svag värme i ca 40 min, börjar det torka lite tillsätt lite vin och lägg på locket. När det kokat i ca 40-45 minuter, ska vara rätt fast, tillsätt bönorna och ta av det från värmen. Sätt på locket och ställ åt sidan ett tag.
Är klart godast dagen efter så att smakerna hinner mogna, men går också att servera direkt tillsammans med baguette, sallad och lite gräddfil.
jag brukar ha heinz bönor, men tror inte det spelar så sto rroll bönor är rätt billigt oavsett märken, tror jag iaf