Baka knäckebröd med lågt GI
Söker recept på knäckebröd med lågt GI, har hittat ett i affären som är supergott men kostar 39:- för en liten påse! Så om ngn har ett bra recept så mottages det varmt!
Söker recept på knäckebröd med lågt GI, har hittat ett i affären som är supergott men kostar 39:- för en liten påse! Så om ngn har ett bra recept så mottages det varmt!
Trodde allt knäcke (mörkt fullkorns) var lågt GI på?
Ska ju vara hela korn för att sänka gi, hittat några recept men inget med hela korn och grova mjölsorter tyvärr...
Ingredienser 50 g jäst
4 tsk kummin, anis eller fänkål
3 dl ljummet vatten
1/2 tsk salt
5 dl dinkelmjöl
3 dl siktat fullkornsmjöl
flingsalt eller sesamfrön
Sätt ugnen på 250 grader.
Krossa kryddorna i en mortel. Bara detta ger en underbar doft av hembakt i köket!
Blanda jäst i det fingervarma vattnet.
Blanda i salt, dinkelmjöl och fullkornsmjöl. Rulla ut till en längd som delas i 14 delar.
Jäs i 20 minuter.
Kavla ut bitarna mycket tunt på rikligt med mjöl, gärna med kruskavel.
Ta ut rundlar med lock från en kakburk och gör hål i mitten med kork eller snapsglas.
Grädda i omgångar i 250 grader tills de börjar bli bruna.
Låt svalna på en stenhäll eller på ett trådgaller. Strö sesamfrön eller flingsalt över.
Tack AnnaK!!!! Du är bara för snäll!
tack