Vi håller på att göra upp ett fyraveckors "matschema". Det innebär att när man ska veckohandla så kollar man på matsedeln och ser till att det finns ingredienser till alla rätterna. Det är inte så viktigt att det blir just fisken på tisdagen och köttfärssåsen på onsdagen, det ska man kunna välja för dagen. Men förslagen finns där.
Såhär ser två veckor ut, än så länge:
Må: Korv Stroganoff m ris + tomater och gurka
Ti: Fiskbullar med potatis + rivna morötter
On: Köttfärssås med spagetti + frysta grönsaker
To: Ärtsoppa med bröd + lättkokta morotsstavar
Fr: Pastagratäng + majs
Må: Kycklinggryta med ris + rivna morötter med äpple
Ti: Kokt fisk med potatis + tomater
On: Ugnsstekt korv + stuvade makaroner + gurkstavar
To: Kalops med potatis + kokta morotsslantar
Fr: Ris-, ärt- och skinksoppa med bröd och riven vitkål
Sen har vi massa luncher som är lätta att laga, som tex blodpudding, fiskpinnar med pulvermos, färdig fiskgratäng, pytt i panna etc...
Tanken är att vi ska skapa två veckor till och sedan helt enkelt rotera maträtterna under veckorna. Detta för att underlätta för pappan som ska gå hem 1 feb. Han är inte så påhittig vad gäller mat, men kan nog få till maten om ingredienserna finns till hands. Helgerna lagar jag mat och då kanske vi varierar oss lite mer.
Lycka till. Vi har förresten en 2½-åring och en elvamånaders.