Smörgåstårta
Familjelivsvänner,
hur gör ni era smörgåstårtor? Använder ni er av landgångsbröd eller färdiga bottnar ni köper hos bagare?
Och har ni tips på goda tårtfyllningar?
Familjelivsvänner,
hur gör ni era smörgåstårtor? Använder ni er av landgångsbröd eller färdiga bottnar ni köper hos bagare?
Och har ni tips på goda tårtfyllningar?
Här är min:
Langångsbottnar eller ihoppusslad formfranska med borttagna kanter..
Ett lager med leverpastej o smörgåsgurka.
Ett lager med räksallad o kokt ägg.
Sista lagret med mimosasallad.
Ovanpå rökt skinka o snygga grönsaker/frukter. O räkor förstås.
O Abbas svarta stenbitsrom i snygga klickar där det passar
Det är SÅ mums!!
Har kommer mitt ena recept
Landgångsbröd, polarbröd eller franska.
1:a lagret
Rökt hackad skinka, grädde, majonäs och senap
2:a lagret
Bakad leverpastej utrörd i lite grädde
3:e lagret
Kokta hackade ägg majonäs grädde och kaviar
Jag brukar stryka på lite grädde eller gräddmjölk längst upp för brödet inte ska bli så torrt och garnering ska fästa lite bättre.
Jag brukar gömma kanterna med kokt medvurst eller salladsblad sedan garnerar jag med räkor lax köttbullar ostrullar skinkrullar gurka tomat citron rostbiff mm mm
Jag brukar alltid få beröm för den här tårtan den är mumsig.
Jag köper willys rostebröd funkar perfekt , limmar med smör!
brukar göra denna:
lager 1. varmröktlax med cremefraiche,lite filmjölk och fransk senap
lager 2. bred majonäss och lägg över hackade ägg
lager 3. skagenröra blandas upp med creme fraiche
Tack tjejer! Jag blir lite förvånad att ni kör på rostbröd, man lär sig något varje dag.
Köper alltid färdig botten hos bagaren.
Brukar blanda grädde och majonäs med leverpastej och bostongurka i ett lager. I det andra lagret har jag samma fast hackade ägg istället för leverpastej. Garnerar med lite allt möjligt, skinka, sallad, ägg, vindruvor, citron, räkor med mera. Blir jättegott!
Ett kanon tips är att göra på polarkakor! Då får man en rund tårta som garanterat håller ihop!!
Halloj där...
Jag använder vanlig formfranska, som jag skär bort kanterna på..
Första lagret, blanda skinka, bostongurka, majonäs..
Andra lagret: ägg och majonäs
Tjedje lagret samma som första
Över allt detta så tar jag mjukost, garnerar led skinka, räkor, tomat....=)
Jag använder polarbröd, hönökaka.
Min mamma gör - utan tvekan - den godaste smörgåstårtan MEN, den är sjukt onyttig.
Hon anväder sig också av rostbröd.
Varje fyllning består av en grund, den är: vispad grädde, majonnäs och creme fraiche.
Man får smaka sig fram lite, grädde o majo ungefär lika mycket och så lite mindre CF.
Sen består även varje lager utav en smak.
Lager 1: Grunden + en burk räkost
Lager 2: Grunden + hackade ägg och ansjovis(låter skumt men är GRYMT gott)
Lager 3: Grunden + en burk leverpastej med gurka i.
Lager 4: Grunden + 3 burkar makrill.
Runtom alltet har hon "grundsmeten" och sen garnerar hon med sallad, räkor, gurka, ost, tomater, citroner, dill, svart rom, ägg.
Detta receptet använder hon sig av när hon gör storleken 5 x 3(antal rostskivor).
Och - ganska viktigt - hon gör botten dagen innan. Så garnerar hon den ätdagen så att säga
jag gör mina lite nyttigare. Riktigt grovt bröd (icas superbilliga)
sen gör jag guacamaule av avokade och färdig kryddmix. Det blir första lagret
på andra lägger jag lätt cremefraiche blandat med lite majonäs och ex räkor.
massor med citron =)
överst sätter jag cremefraiche blandningen och grönsaker. (tomat, gurka, sharonfrukt och fetost. ibland oliver åxå om jag inte har guacamaulen)