Kycklingfile recept!
Har tagit fram kycklingfile men skulle vara kul att få lite tips om recept. Har ni nåt smarrigt recept?
Har tagit fram kycklingfile men skulle vara kul att få lite tips om recept. Har ni nåt smarrigt recept?
ohh jag har några. ska leta upp dem tror alla är med fileé??
ta kycklingen och stek i röd currry pasta....häll i wok grönsaker och låt d steka ihop lite...häll i creme fraiche och låt koka några minuter, servera med nudlar....jättegott och jättelätt och göra
heltstekt filé ,krydda, tex grillkrydda, bryn varje sida. sen eftersteka under lock ca 15 min per sida. sen lägg i folie, så blir de möra o saftiga. Gör en god svampsås till och quinoa och sallad till.
Tack så mkt för recepten...Ska testa Malin 1982 recept...
*Kycklingfilée med vitlök
skär rå kyckling i strimlor, lägg i en ungsform,
koka grädde, lägg i 2 oaket vitlöksost, så de smälter, töm över kycklingenm in i ugnen 1tim på 175grader, (tills de fått lite färg, kan bli mer än 1tim)
mängd?! Så mycket kyckling ni vill, har ni 2-3 fileér så ta 3dl grädde, har ni mer så ta en 5a grädde, de är för såsen.
*Currykycklingröra
Snabbt och enkelt. Gott till bakad potatis
Ingredienser 4 port
1/2 grillad kyckling
1 tsk curry
1 krm salt
1 dl Kesella
Gör så här
Skär kyckingköttet i små bitar och blanda ihop med curry, salt och Kesella.
Servera med utflyktsbröd, pitabröd eller minibaguette.
*Fetakyckling
Grekiska kycklingrullar med mycket smak.
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra.
Dela osten i bitar och lägg en bit på varje filé. Vik ihop.
Dela skinkan på längden och vira runt kycklingen.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Låt svalna. Dela kycklingen i halvor och servera på fat med grönsallad.
*Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon
Antal portioner: 6 Tillagningstid: 45 min 6 kycklingfiléer
1 pkt bacon (140 g)
FYLLNING
20 marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 200 grader.
Banka ut kycklingfiléerna till platta skivor.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Mixa till en grov konsistens.
Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket.
Linda baconskivor runt dem.
Bryn dem runt om tills de fått färg.
Lägg dem sedan i en ugnssäker form (hit kan de förberedas).
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Gör sås på överbliven fyllning, matlagningsgrädde och buljongtärning.
Servera med pasta.
*Grekisk sallad & citronkyckling
INGREDIENSER
4 personer
4 kycklingbröst
3 msk olivolja
1 citron, saft och lite skal
timjan färsk eller torkad
salt och peppar
Sallad:
1 gurka, skalad och skivad
8 solmogna tomater, i stora bitar
1 stor rödlök, skivad
2 paprikor
150 g marinerad fetaost (färdigköpt)
1 citron
lite färska örter
SÅ GÖR DU
1 Pensla kycklingen tunt med olja och stek i het panna.
2 Lägg över kycklingbrösten på folie med olivolja, citron och timjan. Krydda och förslut.
3 Låt kycklingen steka färdigt i ugnen, 150 grader, cirka 10 minuter om brösten är tjocka. Låt kycklingen vila i folie ca 5-6 minuter.
4 Blanda ihop salladen och bjud den till kycklingen. Ett gott tillbehör är tsatsiki.
*Kyckling i Jordnötssås.
Ingredienser4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1-2 tsk hackad röd
chilifrukt
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av 1/2 lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk smör
1/2 tsk salt
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena.
Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna.
Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta.
Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna.
Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt.
Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.
*Kyckling i örtkryddad sås
Ingredienser 4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 färska rödlökar
100 g färska haricots verts
2 1/2 dl Kelda örtkryddad sås
1 dl vatten
1 msk hackad färsk timjan
Gör så här
Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Ta upp kycklingen. Skär varje lök i 4 klyftor.
Nyp av stjälken på bönorna. Fräs löken och bönorna i smör på svag värme i stekpannan.
Tillsätt sås och vatten. Lägg i kycklingen och låt sjuda ca 15 min under lock.
Strö över timjan och servera med nykokt färskpotatis. Tips Byt ut vattnet mot torrt vitt vin för en lite lyxigare variant.
*Rotfruktsgratäng
Ingredienser
Portioner: 4
6 potatisar
2 morötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (tärning vatten)
1 dl riven ost
1 tinad kyckling (ca 1,2 kg)
1 msk olja
1 msk soja
1 msk aprikosmarmelad
1 chilipepparfrukt urkärnad, finhackad
½ tsk salt
Gör så här
Skala och strimla potatisar, morötter och rotselleri.
Blanda rotfrukterna med salt, svartpeppar och rosmarin
i en lättsmord ugnssäker form. Häll på grönsaksbuljong.
Strö över riven ost. Gratinera i 200°C, ca 40 minuter.
Stycka kycklingen i 8 delar. Blanda samman olja, soja,
aprikosmarmelad, chilipepparfrukt och salt.
Pensla kycklingbitarna med blandningen och lägg dem i
en ugnssäker form. Stek dem i ugnen ca 25 minuter eller
tills köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag.
Vänd kycklingdelarna efter halva tiden.
Servera kycklingdelarna nystekta med
rotfruktsgratängen.
*Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater
Ingredienser 4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
4 kvistar färsk salvia eller 2 tsk torkad salvia
4 skivor bacon eller rökt skinka
2 krm vitpeppar
1 msk smör
1 msk olivolja
6?8 tomater
20 oliver, ca 100 g
1 dl riven ost, Svecia
2 msk riven parmesan
Gör så här
Sätt ugnen på 250 °. Fyll kycklingfiléerna med salvia, bacon och vitpeppar.
Fäst ihop med tandpetare. Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på knapp medelvärme i ca 15 minuter. Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg
hoppas något duger??
Gör d, det är jättegott....men du får ha mycket creme fraiche, 5dl, och halv burk curry så det smakar nåt
Stek kycklingen och krydda med salt peppar och paprikapulver.
Häll i en burk chilicreme fraiche och ev lite matlagningsgrädde. Hacka i röd paprika ochlåt koka ihop. Jättegott med pommes till och nästa dag mackaroner om det blir nåt över
Anars samma sak fast krydda även med curry, skär kycklingen i bitar. Häll i en burk med cocosmjölk och matlagningsgrädde (om du vill) och krydda med mycket curry. Ta och häll i en påse med wokgrönsaker thai. Servera med potatis eller ris. superenkelt
Eller...Skär kycklingen i små bitar, krydda och stek den i pannan.
Rör ihop creme fraiche, tärnade äppelbitar (små) och purjolök i en burk. krydda med lite salt och curry så att den blir gul.
Häll i smeten i stekpannan så att det blir lite lösare ihop med kycklingen. Servera med bandspaghetti MUMS!
att ha honung på i ugnen är sååå gott
Tack så mkt. Gud så bra recept... De ska jag spara... :)
Några enkla snabba recept...
Strimla kycklingen, stek, häll i Mango Chutney efter smak och Mini Fraiche (mängd beroende av hur mycket kyckling och hur såsigt man vill ha det), gott till pasta, nudlar eller ris.
Strimla kycklingen och lägg i bunke och blanda ner Hoi-sin-sås, trä upp på blötlagda grillspett och tillaga i ugn (200grader 10-15 min), servera med ris. Majs är jättegott till detta samt en gurk/mango salsa där man helt enkelt skär frukt och gurka i små bitar och blandar med finhackad scharlottenlök.
Strimla (igen...) kycklingen, bryn, tillsätt lite strimlade soltorkade tomater, minifraiche eller matlagningsgrädde, riven parmesanost och strö rostade solrosfrön ovanpå, mums till pasta.
Marinera kycklingfiléerna i Santa Marias Honey (grillolja) i ett par timmar, tillaga i ugn (200grader ca 15 min), ta ut och lägg en stor klick Turkisk yoghurt på varje filé och tillaga ytterligare en 10-15 min (snitta lite i en av filéerna för att se om de är klara, tiden är svår då det är beroende av storlek..)
Snitta en file och lägg in något mumsigt som soltorkad tomat, en bit ost eller salami, vira bacon, serranoskinka eller parmaskinka runt varje filé, bryn och tillaga i ugn (som med ovan filéer), jättegott till saltrostade potatisar och en kall ört/vitlökssås.
Kan varmt rekommendera ett besök på Tasteline, finns mycket bra inspiration där!
Lycka till och smaklig måltid!
Het kyckling 4 pers
Kycklingfiléer
1½ röd chili
1 vitlöksklyfta
½ dl olja (gärna olivolja)
1 dl soya
1½ dl råsocker
1½ dl tomatpuré
Finhacka chili och vitlök och fräs lätt tillsammans med oljan i en kastrull. Tillsätt soya och råsocker. Rör om tills sockret är upplöst. Tillsätt tomatpurén och låt allt koka ihop. Ställ såsen åt sidan.
Skär kycklingen i skivor och lägg upp i en ungsform, tätt så de fortfarande ser hela ut. Häll över såsen och se till att den täcker all kyckling.
Ställ i ungen, 225 grader i 20 minuter. Se till att det bubblar ordentligt om såsen innan kycklingen tas ut. Servera med ris eller couscous och gärna en sallad.
En klar favorit
Denna är en riktig favorit men gör extra av dressingen för den är så himla god
http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=2273&tlfo=0
Denna gryta är så god, blir hungrig bara jag tänker på den. Har skrivit detta recept i många trådar men skriver det igen.
Kyckling stroganoff
4 port.
Ingredienser:
500 g kycklingfilè
2 tsk margarin
15 cm purjolök
1 stor gul lök
1 burk lätt creme fraiche
3 msk tomatpurè
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
salt, peppar
1 msk hackad persilja
Skär kycklingen i strimlor och bryn i margarinet på medelstark värme tills köttet är genomstekt.
Hacka purjo och lök, lägg detta i pannan och stek med några minuter på slutet.
Blanda tomatpurèn med creme fraichen och rör ner detta samt vattnet.
Smula buljongtärning över och krydda med salt och peppar.
Låt grytan koka upp under omrörning och tillsätt sist persiljan.
Servera med ris.
Kycklingcurry med ris
4 port.
500g kycklingfilè
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1 tsk salt
½ msk tomatpurè
1 tsk mald ingefära
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 krm chilipeppar
½ dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
färsk koriander eller bladpersilja
1. Skär kycklingfileèrna i strimlor.
2. Skala och hacka vitlöken.
3. Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna.
4. Krydda med salt och lägg över i en gryta.
5. Tillsätt vitlök, tomatpurè, alla kryddor, vatten och creme fraiche.
6. Låt grytan koka ca 5 minuter.
7. Garnera med koriander eller persilja.
8. Servera med kokt ris blandat med tärnad gurka, gul paprika och tomat.