• Meus Veritas

    Recept på fiskgratäng hitåt!

    Har aldrig nånsin gjort egen fiskgratäng, men tycker ju att det är så himla gott.

    Nån som har nått bra recept på nån enkel men god fiskgratäng?

    Skriv gärna utförligt vad det är för fisk o hur ni gör....så att jag inte pajjar nått

    Tack på förhand

  • Svar på tråden Recept på fiskgratäng hitåt!
  • PuhGirl

    torskfilé, matlagningsgrädde, purjolök och räkor (små i konserver), svartpeppar..

    smörj en ungsform med smör, o lägg i fisken, salt och krydda, lägg på purjolöken, grädden o räkorna, strö över ost....låt va i ungnen i 30 min

  • Meus Veritas

    Malin1982

    Måste man ha räkor?
     vilken krydda?
    Hur mycket fisk?
    Hur mycket grädde?
    Vilken ungstemp?

  • Dante

    Torskblock
    Potatismos
    ex. champinjoner, musslor, räkor, sparris, crabsticks
    Hollandaisesås

    Lägg den tinade fisken i mitten av en smord ungsfast form. Klicka potatismoset runtom. Strö över champinjoner, räkor, musslor, sparris, crabsticks (det du tycker om) och häll därefter på såsen.
    In i ugnen.

  • PuhGirl

    nej du behöver inte ha räkor....ugnen ska vara på 225 grader...fisken spelar ingen roll vilken mängd, jag brukar ta köpta i affären, sånt finduspaket med torskfilé...gräddens mängd är ett helt paket. svartpeppar o salt

  • Blå Flygare

    Lägg ett halvtinat torskblock i en ugnsform (som du smörar först).

    Salta o citronpeppra regält på.

    Hacka en halv purjolök o strö över.

    Strö över några tomatskivor.

    Blanda 3 dl matlagninggrädde (eller iMat) med chilisås, salt o ev cayennpeppar, skaka i en "shaker".

    Häll över såsen över fisken o bredvid.

    Strö över ströbröd.

    In i ugnen med ugnsfolié på, 1 h på 200 grader.

    servera med coscos eller ris.

  • eleena

    absolut lättast:

    potatismos runt kanterna på gratängform.

    ett paket torsk eller annan fisk i mitten (tinad och ev micrad högsta effekt två minuter).

    koka upp en eller två burkar creme fraise och tillsätt en eller två fiskbuljongtärningar (smulade).

    häll såsen över fisken.

    strö över riven ost så att det täcker.

    in i ugn 225 grader till osten är aptitlig (20-40 minuter).

    såsen är så jädrans god och enkel! alltså en burk creme fraise = en fiskbuljongtärning (ungefär), inget salt, ingen peppar. kan användas till fisk av alla slag!

  • Mamsingen

    Vi brukar göra så här:

    * Ta ett paket halvtinat findus fiskblock (torsk eller hoki), in i ugnen i ca 10 minuter 200 grader i en ugnsform.

    * Gör 2 paket Blå band Smögen sås. Kan bytas mot dillsås om man vill det.

    * Gör x antal portioner Felix pulvermos (beror på hur stor formen är).¨

    * Ta ut fisken ur ugnen, strö över räkor elelr kräftstjärtar (om man vill ha det), häll på såsen. Klicka moset runt om. Skiva 1-2 tomater och lägg på såsen.

    *In i ugnen i ca 20 minuter 175-200 grader. Känn i mitten så fisken är genomvarm.

    Lycka till!


    Thats all you got lady, two wrong feet and f*cking ugly shoes.
Svar på tråden Recept på fiskgratäng hitåt!