Jag vill ha recept på en god makaronipudding!
Tänkte laga något med makaroner imorn och är trött på det vanliga.
Bhöver ett smarrigt recept på något i ugn!
Tänkte laga något med makaroner imorn och är trött på det vanliga.
Bhöver ett smarrigt recept på något i ugn!
Jag tar kassler, mer smak än falukorv. Istället för vanlig äggstanning på ägg o mjölk så tar jag cremefraiche o ägg. Den blir krämigare då. Riven ost har jag i o geggar ihop istället för överst.... Kryddar med aromat, vitpeppar o lite vitlök
Ibland har jag i röd lök, ibland purjlök...
Ooh va gott!!!
MERA!!!
5 dl okokta makaroner
3 ägg
4 dl mjölk
1 paket bacon eller 200 g rökt skinka
1 burk tärnad fetaost (200 g ost)
1 liten lök
2 tsk timjan
2 dl riven ost
smör/margarin
salt
peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Sätt igång ugnen på 225 grader.
2. Sätt på vatten till makaronerna.
3. Skala löken och hacka den.
4. Tärna baconet/skinkan.
5. Fräs löken och baconet/skinkan i en aning smör tills det mjuknar och blir glansigt. Krydda med salt, peppar och timjan.
6. Blanda mjölken och äggen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
7. Koka makaronerna och låt dem rinna av.
8. Blanda lök- och bacon/skinkfräset med makaronerna och fetaosten i ugnssäker form eller gryta.
9. Häll i äggstanningen och strö över den rivna osten.
10. Grädda i ugnen i 25 minuter. Kolla så att osten inte blir bränd.
11. Servera med en grönsallad.
Makaronipudding Recept för 4 portioner.
2 dl makaroner
1 purjolök eller 1 gul lök
två korvar, gärna kryddstarka
1 pkt bacon
1/2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
6 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl riven ost
2 msk hackad persilja
Koka makaronerna, om du inte har någon överbliven pasta.
Skär purjolöken i strimlor eller skala och hacka löken. Slanta korven och skär upp baconet i mindre bitar.
Fräs lök och skinka i smör i en stor stekpanna. Rör ner pastan.
Smaksätt med salt och peppar.
Vispa ihop ägg och mjölk. Häll det i pannan. Rör så att smeten rinner ner och stelnar. Strö över riven ost och persilja
Oslagbart är det recept som står pa baksidan av makaronpaketet, men med modifikationen att man steker löken mjuk och att man tar bacon istället för skinka.
Steker man baconet först så kan man trycka ut fettet och sedan lägga i den hackade löken och steka vidare.