• LB1978

    Enkla recept på max 30 minuter.

    Någon med superenkla recept på goda men enkla kvällsmål????
    Max en halvtimme vid spisen, annars tar det för lång tid.

    Jag brukar koka Gnocchi pasta (10 minuter) och sedan steker jag upp kyckligfileer, kokar lite  broccoli och värmer lite kelda ost sås på spisen.
    Snabb och enek kvällsmat som barnen älskar........

    Men jag behöver lite nya ideer......(Nej, mina barn äter inte detta 7 dagar i veckan)

  • Svar på tråden Enkla recept på max 30 minuter.
  • LilJ

    skiva bacon och stek på, tillsätt skivade färska champinjoner och creme fraiche med sweet chili smak, eler franska örter (tycker sweet chili är godast). vär på allt och salta å peppra och servera med pasta.

  • Gul13

    Kör en repris från tråden med spättafileer. Detta går att göra med torskblock eller vilken fisk som helst. Ca 15-20 min i ugnen.

    Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra, lägg i broccolibuketter (eller vad man gillar; bönor, haricotsvert, sparris tex), smula ner ett paket kvibille gräddädel och på med 2,5 dl grädde. In i ugnen tills fisken och broccolin är klar. Servera med sallad och ris/pressad potatis.

  • Nalle Puh73

    Pasta och baconröra.
    ca 4 port.
    *Pasta typ: snäckor, penne. (Ca 500gr)
    *Bacon (2-3 paket, efter smak ta mer eller mindre.)
    *Creme Bonjour(vitlök och örter)
    *Cream Fraiche
    *Majs

    Koka pastan, stek baconet under tiden. När pastan är klar och avrunnen så blandar man i baconen, Creme Bonjour, Cream Fraiche och Majs. Rör runt allt så det blandas väl.

    Snabbt, lättlagat och gott.

  • AnnaK

    Lök- och ostfrittata

    Ingredienser
    4 port
    4 färska gula lökar
    smör
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    6 ägg
    1 dl Kelda lagalätt
    2 dl Arla Köket riven ost, gratäng
    Gör så här
    Skiva löken. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills den blir mjuk. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och gräddmjölk. Häll smeten i pannan och strö över osten. Lyft på löken så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar. Vänd den med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan. Servera varm eller kall med en sallad och bröd och ev tunna skivor skinka.

  • AnnaK

    Texmexomelett

    2 port
    1/2 zucchini, ca 150 g
    1 liten rödlök
    smör
    4 ägg
    1/2 dl vatten
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1 tomat
    2 dl Arla Köket riven ost texmex
    1 dl cottage cheese, KESO® chili
    Gör så här
    Skär zucchinin i skivor, skala och strimla löken. Fräs zucchini och lök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten över grönsakerna och stek på låg värme tills omeletten börjar stelna. Skär tomaten i skivor. Lägg på ost, tomat och cottage cheese. Låt det bli varmt. Servera med bröd

  • AnnaK

    Apelsinkotletter med couscous
    4 fläskkotletter
    1 purjolök
    smör
    200 g couscous
    salt svartpeppar
    2 1/2 dl gräddsås, egen eller färdigköpt
    konc. apelsinjuice

    4 port

    Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite smör.
    Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen.
    Stek fläskkotletterna i smör. Salta och peppra.
    Värm såsen i en kastrull.
    Smaka av med apelsinjuice och servera den till kotletterna och couscousen.

  • AnnaK

    Biff enchilada
    4 pers

    500 g lövbiff
    1 purjolök
    smör
    1/2 tsk salt
    2 dl crème fraiche
    peppar&vitlök
    6 stora tortillabröd
    1 dl riven ost

    Sätt ugnen på 250°. Strimla köttet och purjolöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i purjolöken och krydda med salt. Rör ner crème fraiche och låt allt koka ihop 1?2 min. Bred ut röran på tortillan och rulla ihop. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills osten fått färg. Servera med sallad, paprika och tacosås.

  • AnnaK

    Chiliburgare
    150 g ren nötfärs
    1 msk chilisås
    2 msk vatten
    1/2 tsk salt
    svartpeppar
    hackad färsk chilifrukt (eller chilipeppar)
    1/2 msk olja

    Tillbehör
    2 pitabröd
    60 g isbergssallat
    60 g saltgruka
    1 rödlök
    1 tomat

    2 port

    Chiliburgarna serveras i pitabröd med tillbehör. Pitabröden kan köpas färdiga eller bakas hemma..

    Gör i ordning tillbehören.
    Riv salladen i bitar, skiva saltgurkan, skär löken i ringar och tomaten i skivor.
    Rör ihop nötfärsen med tomatpuré, vatten, salt och peppar.
    Tillsätt hackad chili eller chilipeppar efter smak.
    Forma färsen till två stora biffar. Bryn dem i teflonpanna i en aning olja.
    Servera chiliburgarna och tillbehören i pitabröd.
    Pitabröden kan inte bara fyllas med chiliburgare. Det går också bra att lägga i t ex köttfärsröra och sallad eller någon rest som man har i kylskåpet.

  • AnnaK

    CORNFLAKESGRATÄNG
    4 pers

    12 skivor kantskuret tärnat vitt bröd
    3 hg rökt skinka (bog går bra)
    1 skivad gul lök
    500-750 gr smakrik riven ost
    5 dl cornflakes
    1½ dl smält smör

    SÅS
    6 ägg
    4-5 dl kaffegrädde
    1 msk socker
    1 tsk soya
    1 tsk senapspulver
    salt

    Smörj en gratängform och lägg i brödet, skinkan, lök, ost, sås
    och cornflakes överst. Häll över smöret och låt gå 60 min i 150º.

  • AnnaK

    Currygratinerad köttfärs
    4 pers

    400 g köttfärs
    salt och peppar
    2 dl créme fraiche
    2 dl matlagningsgrädde
    1 dl chilisås, gärna stark
    2 msk curry
    riven ost

    Stek köttfärsen i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    Blanda créme fraiche, grädde, chilisås och curry.
    Lägg köttfärsen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Strö riven ost över.
    Gratinera i 225° tills osten fått färg.
    Servera med ris.

  • AnnaK

    Falska skinkschnitzlar
    16 tunna skivor kokt skinka
    16 skivor god ost, t ex grevé
    ströbröd, salt, citronpeppar
    matfett till stekning

    4 port

    Lägg ihop skinkskivorna två och två med två ostskivor emellan.
    Vänd i ströbröd. Krydda med salt och citronpeppar efter tycke och smak.
    Stek hastigt så att osten smälter. Servera genast med potatis och en sallad.

  • AnnaK

    Skinka och ostpaj
    Pajdeg:
    3 dl vetemjöl
    125 g margarin
    4 msk vatten
    Förgrädda 12 minuter 200°, fäst aluminiumfolie på kanterna

    Fyllning:
    3 ägg
    3 dl mjölk
    2-3 dl riven ost
    100 g bogskinka
    Svartpeppar

    Ugn 200°

    Vispa ägg och mjölk, i med osten och skinkan.
    Grädda i 30 minuter 200°C.

  • AnnaK

    Smulpaj med skinka och broccoli
    4-6 port

    150 g rökt skinka, bog eller kassler
    400 g broccoli
    4 ägg
    2 1/2 dl matlagningsgrädde

    1 dl mjölk
    2 dl riven ost
    1/2 tsk salt
    2 krm svartpeppar

    Smuldeg:
    2 dl vetemjöl
    50 g smör
    1 msk vatten

    Sätt ugnen på 200°.
    Skär det rökta köttet i tärningar.
    Dela broccolin i bitar. Koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg den sedan i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).
    Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar.
    Strö det rökta köttet över broccolin och häll över äggstanningen.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.
    Strö degen över pajen och grädda ytterligare 20 min. Servera med sallad.

  • AnnaK

    Baconlasagne
    2-3 pkt bacon
    2 gula lökar
    2 burkar krossade tomater, à 400 g
    2 hönsbuljongtärningar
    5 dl Kelda ostsås
    12 lasagneplattor
    2 dl Gratella gratängost

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Skala och hacka löken.
    Strimla baconet. Fräs lök och bacon i en panna.
    Häll på tomatkross och smula i buljong.
    Låt såsen koka några minuter.
    Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
    Bacon kan bytas mot rökt skinka.

  • AnnaK

    Korv och paprikapasta
    4 port

    Här är det korvsorten som sätter kryddan på pastan. Om man väljer falukorv behöver man smaksätta med lite extra örtsalt, peppar och paprikapulver.

    250 g pasta, t ex penne
    300 g korv t ex chorizo, bratwurst eller falukorv
    1 gul lök
    2 paprikor
    1 msk smör
    1 litet paket ärter, ca 125 g
    2 1/2 dl matlagningsgrädde
    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär korv och grönsaker i bitar.
    Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna. Rör ner ärterna och korven.
    Häll av vattnet från pastan. Rör i grädde, korv och grönsaksröran.
    Låt allt bli varmt. Servera med riven ost.

  • Mrs Me

    Barnen älskar:

    2 burkar krossade tomater
    1 paprika
    1 lök
    2 morötter
    1 pkt kyckling köttbullar
    2-3 msk honung
    salt&peppar

    Fräs paprika, lök och morötter i en stekpanna. Den skall vara små bitar. Häll över tomaterna och honungen. Lägg i köttbullarna. Servera med Taglatelle el ris. (När jag serverat barnen brukar jag krydda resten av såsen med Sambal Olek till mig och min man, Super gott!)

    Barnens favorit!

  • Mrs Me

    Supersnabb fisk gratäng

    1 pkt Fryst fisk och valfri sort
    1 pkt färdig Fisk o skaldjurs soppa (Tror det är findus...)

    Lägg fisken i en form, häll över soppan, in i ugnen ca 30 min. Servera med potatis mos och rivna morötter.

    Också en barn favorit.

  • Mrs Me

    Snabb pasta rätt

    Lövbiff
    1 gul lök
    1-2 pkt matlagningsgrädde
    1 burk champinjoner
    Några droppar soja

    Klipp lövbiffen i mindre bitar, fräs i stekpanna tillsammans med löken. Häll över grädden, champinjonerna och tillsätt några droppar soja. Krydda m salt o peppar.
    Servera med pasta.

  • Mrs Me

    När du har RIKTIGT BRÅTTOM!!!

    Koka snabbmakaroner (helst de med fibrer)
    När du hällt av vattnet så rör du snabbt ner en burk med Findus färdig köttfärsås. (Blir rätt ät temperatur för barnen) Servara med tomat sallad.

  • Mrs Me

    Fiskburgare:

    Stek fiskpinnar, Lägg på hamburgerbröd med valfria tillbehör. Efterrätt: Fruktsallad...

    Jag är beroende "snabbmat"....

Svar på tråden Enkla recept på max 30 minuter.