Koka korv som inte spricker?
Jag ska koka korv, men jag vill inte att den spricker. Hur ska jag göra för att de inte ska spricka?
Jag ska koka korv, men jag vill inte att den spricker. Hur ska jag göra för att de inte ska spricka?
Den ska INTE koka, bara sjuda, då spricker den inte!
Du ska inte koka utan bara värma.
Vi brukar vara 'lata' och koka upp vatten i vattenkokaren, sen hälla det i en form med korvarna och låta det ligga ca 7 minuter. Ev byter vi till nytt nykokt vatten eller häller på lite till. Funkar bra!
Koka upp vatten (gärna m lite salt, lagerblad, peppar). När vattnet kokar flyttar du kastrullen till en kall platta, lägger i korven, lägger på ett lock och låter stå ca 5 minuter...
Koka upp vattnet och lägg sedan i korven. Låt ligga ett par minuter. Behövs inte passas och spricker inte!
Beror på vilken sorts korv det är...hotdogs (denniskorv) kan man koka den spricker inte...men riktig varmkorv kan man bara lägga ner i en kastrull med kokhett vatten en liten stund. Den ska inte koka!
Nephele: Tack för det tipset, det ska jag testa med