• Gull Mamman

    Kladdig Kladdkaka ?

    Hej

    Någon som har ett recept på en extra kladdig kladdkaka ?
    Har provat många olika recept, men alltid är det nåt som inte är bra. Visst det blir gott men inte det där lilla extra
    Hade ett bra recept men den är borta ..
    Så fram med era BÄSTA recept på Kladkakor ..

    *kram på er*

  • Svar på tråden Kladdig Kladdkaka ?
  • hug me

    jag brukar köpa frödinges frysta kladd kaka, den är jättegid och kladdig då det fått tina upp


    ♥ storasyster född Juli -04 (v.36+4) ♥ lillasyster född Mars -06 (v.38+5)♥
  • tvåan i april

    Här kommer ett bra recept!

    4 dl socker, 1krm salt, 1msk vaniljsocker, 3/4 dl cacao, 2 1/2 dl vetemjöl - Blandas

    Smält 150gr margarin
    3 ägg

    Allt blandas ihop

    150 grader i 40 min.

    Glöm inte att smöra och bröa formen ordentligt.....hihi

    Lycka till

  • Farlini

    After eightkladdkaka

    100g smör
    100g mintchokladkakor (ex. after eight)
    2 ägg
    2 dl socker
    2½ dl vetemjöl
    2½ msk kakao
    1½ tsk bakpulver

    glasyr:
    150g mintchokladkakor ex after eight

    Smörj och bröa en form ca 21 cm i diameter
    Smält smöret på och dra av plattan. Bryt ner mintschokladen.Låt smälta och rör till en jämn smet.

    vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladblandningen. Rör noga.
    Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen, grädda i 18 min i 175 grader.

    Helt klart den godaste å kladdigaste kladdkakan jag ätit!!!

  • Anna kaffekanna

    Vet inte om du provat denna men jag gillar den i alla fall :)

    3 dl socker
    1,5 vetemjöl
    4 msk cacao
    1,5 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    100 smör

    Alla torra ingr. blandas ihop. Rör ner äggen (vispa inte). Smält smöret o blanda med. Smöra en form o in i ugnen på 175 grader 20-25 min (utan varmluft, kortare tid med), garanterat kladdig :) Men ha den inte för länge i ugnen då torkar den. På receptet som jag hittade i en tidning stod det 35 min men då va den rätt torr så jag drog bara ner tiden.

  • Tårtsmulan77

    Farlini: MUMS!!! Vad gott det lät Jag ÄLSKAR after eight

  • Farlini

    Tårtsmulan77 du kommer inte att bli besviken om du gör den..
    Åh jag som slutat äta godis å kakor mm ...

    men nu känner jag ett sug som snart inte går att stoppa.. har dessutom mens...
    fy fan för att vara kvinna en sån gång.. =/

  • Anna ML

    Lägger genast tråden i mina favvosar Blev grymt sugen på KLADDKAKA fast jag inte alls borde...hehe

  • pluttmaja

    Jossans Kladdkaka

    4 ägg
    6 dl socker
    300 gr smält smör
    6 msk kakao
    4 msk vaniljsocker
    3,5 dl vetemjöl

    Vispa ägg o socker poröst. Häll i det smälta smöret, kakaon, vaniljsockret och vetemjölet. Rör runt försiktigt tills allt är blandat.

    In i ugnen i 40 minuter i 175 grader

    Tips!! Blanda ner hallon eller andra bär i smeten. Men bären ska blandas väl i mjölet innan de hälls ner i smeten, så de inte hamnar på botten på kakan.

  • MammaMoon

    175 g smör
    4 st ägg
    0,5 l strösocker
    2 tsk vaniljsocker
    1 dl kakao
    2 krm salt
    3 dl vetemjöl

    Glasyr
    50 g smör
    50 g mörk blockchoklad

    Ugn 175 grader ca 35 min.
    Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt svalna lite.
    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret. Häll smeten i formen.

    Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

    Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.

    Vi brukar inte ha nått till men grädde är säkert gott t.o.m. min man tycker om denna kaka och han tycker INTE om kladdkaka... den är underbar... han tog tom med den när han bytte jobb till de gamla arbetskompisarna...

  • Gull Mamman

    Tvåan i April : Provade dit recept, Mums vart jätte gott
    Den med after eight låter verkligen god, måste också provas ..
    *KRAM*

  • tvåan i april

    Kul att du gillade den! Visst var den enkel.

  • Gull Mamman

    Japp verkligen , Och kladdig vart den Precis som jag ville ha den

    Andra recept jag provat har blivit torra inte alls kladdigt, Men som Anna Kaffekanna så, så kan man ju korta ner tiden ..

    *kram*

  • Ostkustens Pärla

    Jag vill bara påpeka att min erfarenhet när man gör kladdkaka är att man måste blanda alla torra ingredienser först och sedan ha i äggen och blanda väl. DÄREFTER ska man hälla i det smälta smöret och blanda väl igen. Då får man den där kladdiga härliga konsistensen. Jag har inte brytt mig om ordningen ibland utan haft i smör och ägg på en gång eller sådär och då blir det inte alls lika kladdigt...

  • tinkerbell74

    Ett tips när man gör kladdkaka är att INTE smöra o bröa formen utan istället "knöla" ner ett bakplåtspapper i formen och hälla smeten i. Då blir kanterna knäckiga och goda istället för torra!


    ♥ Mamma till Ia 21 mån ♥ 3 dagar kvar till lillasyster kommer ♥
  • tinkerbell74

    Bidrar med mitt bästa recept också

    2 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl mjöl
    4 msk kakao
    1 msk vaniljsocker
    1 krm salt
    150 smält smör

    Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt. Blanda de torra ingredienserna och blanda i. Häll smeten i en bakpappersklädd form på 21 cm.
    Grädda i 175 graders ugn i ca. 40 min längst ner i ugnen.


    ♥ Mamma till Ia 21 mån ♥ 3 dagar kvar till lillasyster kommer ♥
  • gagge

    Björks Choklad kladdkaka

    200g Mörk blockchoklad
    200g Margarin
    4st Ägg
    2dl Socker
    2 ½ dl Vetemjöl
    1tsk Bakpulver
    Grädde till servering

    Gör så här:
    Smörj en rund form med löstagbar botten och bröa den.
    Smält blockchoklad och margarin på svag värme.
    Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
    Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och socker blandningen.
    Vänd försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten, (rör man för häftigt sjunker kakan ihop).
    Häll smeten i formen och grädda i 225 grader i ca 12 min i mitten av ugnen.
    Kakan ska vara ganska lös när man tar ut den ur ugnen. Låt kakan stelna i kyl över natten.
    Servera med ganska löst vispad grädde.

Svar på tråden Kladdig Kladdkaka ?