• Sencha

    Ättika i dillsås?

    Jag är bara lite nyfiken... När jag gör dillsås (till dillkött) så har jag ättika i såsen. (Jag gör som mamma brukar göra.) Men jag har nog aldrig träffat på någon annan som har det (förutom mamma, då).

    Så nu är jag lite nyfiken: är ni fler därute som gör som vi?

    Jag gör alltså så här:
    Bottenredning (smör och mjöl), späder med buljong från köttkoket, smaksätter med dill, salt, peppar, samt en-ett par tsk ättika.

  • Svar på tråden Ättika i dillsås?
  • mammas gumsegos

    jodå, vi har i ättika. Ska man inte det?

  • Sencha

    Jag tycker absolut man ska det

  • harryboy

    Jag har ättika eller pressad citron, det beror på vad jag har hemma


    * 2006-09-18*
  • Microlys

    Jo då det ska man ha, det ingår i receptet. Ett annat namn på dillkött är dillfrikassé. Mumma!

  • Siena

    jo ättika ska man ha. annars blir det ju inte den där sötsura smaken på det!


    An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
  • Sencha

    Härligt

    Ja, visst är det gott!

  • an na

    Ja,man har i ättika men det fungerar med citron och socker oxå!

  • Mrs Kaffelatte

    Oj klart som spa man ska ha ättika i..
    Min mormorm lagar världens bästa dillkött...

    Hon är dock lite ledsen över att det är svårt att få tag på kalvkött och när hon väl får tag på det så är det skitdyrt.
    Så nu tryckkokar hon kyckling i stället..
    Det är smaskens!!!

  • Sencha

    Lammkött går också bra. Och det blir faktiskt helt OK även med oxhögrev.

  • Sommaren är kort

    Jag har också i ättika när jag gör dillsås.Det har min mamma också gjort i alla år....hon har också oftast i lite socker i många maträtter hon lagar. Det blir ju supergott!!

Svar på tråden Ättika i dillsås?