Nötkolatårta
Mycket god kaka
Nöt och kola tårta
Nötbotten:
100 g blandade nötter (hasselnötter och valnötter)
2 ägg
1 ¾ dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
¾ dl gräddmjölk eller mjölk
Kolakräm:
1 ½ dl strösocker
1 msk kakao
75 g smör (går bra med margarin)
1 dl vispgrädde (går bra med mellangrädde)
Garnering:
1 chokladkolakaka 210 g ( går bra med blockchoklad )
Hackade nötter eller strössel.
1. Sätt ugnen på 175˚C
2. Mal nötterna
3. Vispa socker och ägg poröst.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och de malda nötterna.
5. Vänd ner mjölblandningen och gräddmjölken i äggsmeten.
6. Grädda långt ner i ugnen i 40 minuter.
7. Blanda därefter ihop ingredienserna till kolakrämen i en kastrull. Låt koka ihop till en ganska trögflytande tjocklek på medelstark värme i ca 15 minuter. Låt svalna något.
8. Dela tårtbotten i två delar. Bred på kolakrämen på en delen och lägg på andra botten. Kyl i kylskåpet.
9. Smält chokladen och bred på den jämnt över tårtan.
