• Mia m Rasmus

    Vad kan man göra med grytbitar?

    Tips på vad jag kan göra med grytbitar? Funderar på om man kan göra något med dom i ugnen?

  • Svar på tråden Vad kan man göra med grytbitar?
  • Lajsa76

    Finns ju massor av goda gryt recept.. sök på nätet och du kommer hitta jätte mycket


    Stolt och tacksam mamma till Isak och Arvid.
  • Lillgrodis

    Gryta! Fast koka den i typ 2 timmar så bitarna blir bra!

  • tisteln

    Köttgryta 4-6 port

    ca600 g köttbitar
    1 lök
    2 morötter
    1 grönsaksbuljong
    olja/matfett
    soya
    paprikapulver
    vitlökspeppar(kockens) - gillar du inte vitlök ta pepparkvarnen
    vitpeppar (malen)
    redning

    Ta fram din järngryta. Torka av köttbitarna med papper. Hacka löken och skiva morötterna.
    Sätt plattan på 6:an, och när oljan/fettet är varmt, dra ned till 4:an. Lägg i köttbitarna och bryn dem. Rör med träsleven hela tiden.
    När köttbitarna är brynta; i med lök, morötter och buljong samt kryddorna. I med vatten så det täcker köttet. Sätt plattan på 1:an, så att det puttrar lite. Låt stå 1 1/2 timme.
    Rör om lite då och då så det inte bränner fast, måste hela tiden vara vätska i. Locket måste vara tätt slutet.
    Just innan servering;mjölredning. Ev mer soya så den får mer färg.
    Servera med ris och grönsaker och sallad

  • Gul13

    Grytbitar i ugnen??? Nja, skulle tipsa om en gryta med lök, paprika, morot, bacon eller någon stark kryddkorv, buljong, kanske tomatpuré, salt och vitpeppar. Gillar man lagerblad går det säkert oxå jättebra. Eller rött vin. Låt hela grytan småkoka/sjuda minst 1 timme, gärna längre. Är det kött du har köpt i affärn som "grytbitar" brukar det vara lite "sämre" kvalitet på köttet och då behövs den långa koktiden.

  • annca

    Gulasch kanske?
    Har inget recept här, men lätt att Goohgla fram.

    Du kan finstrimla dom och ha i en wok också.
    Eller kanske en currygryta?


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • SweetStarAngel

    fläskgrytbitar
    Antingen en wok med paprika och champinjoner och en sås på lite chilisås
    eller så en gryta med champinjoner och cremefraiche med smak, senap och örter, till det spagetti

  • Mia m Rasmus

    Det blev biff stroganoff, mums

  • Gul13

    Biffstroganoff, mums. Tack för tipset. Det blir det nog i helgen känner jag ...

  • little moon

    Min mor gör en jättegod gryta och där kan man använda grytbitar. Hon steker först köttet, saltar, pepprar, häller på vatten och kalvbuljong och så får det koka i några timmar. Häller ev ner morotsbitar en stund innan det kokat klart. Och ibland tärnat äpple. Sen reder hon av med maizena redning för mörka såser, ev mer buljong, ev lite soja och ibland en skvätt grädde. Gott blir det =)

  • Smurfan JM

    Vi brukar lägga dem i Schlemmern tillsammans med lite rotsaker, majs, paprika och annat gott vi kan hitta på - in i ugnen i drygt en timme - ut och fyll på med tomat och ev. andra grönsaker - in igen i tio minuter och sedan servera med kokt potatis eller ev. ris. Mumsigt och inte särskilt mycket jobb.

  • HelleGbg

    hade hoppat på dom,,,,grytbitar e de sämsta kött man kan köpa om man vill ha gryta..köp typ högrev elelr nåt liknande,,,färdiga grytbitar är ju värre än tuggummi...testa högrev så får ni se på mört fint kött i grytan!!! bara ett tips.

Svar på tråden Vad kan man göra med grytbitar?