Kom-i-form-frallor
ca 20 st.
12 dl fullkornsmjöl av Dinkel(plus lite extra vid knådning)
5 dl ljummet vatten
25g jäst
1 msk flytande acaciahonung
½ dl solroskärnor
2 rivna morötter
1 msk kallpressad olivolja
½ msk salt
1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten.
2. Blanda ner olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt.
3. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
5. Häll upp degen på mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl.
6. Knåda degen smidig och forma till en rulle.
7. Dela i 20 bitar och forma till bullar.
8. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
9. Pensla bullarna med lite vatten och strö över solroskärnor.
10. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 12 minuter.