Glaserad citronkaka
Ugnstemperatur 175º
Ingredienser
50 g smör, eller
margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl florsocker med citronskal, eller
2 dl florsocker, samt
citronskal, av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
50 g smör, eller
margarin
3 dl florsocker med citronskal, eller
3 dl florsocker, samt
citronskal, av 1/2 citron
1/2 dl citronsaft
Tillagning
Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken så att den blir lite varm. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Topping
Smält smöret. Blanda ned florsocker, eventuellt citronskal och citronsaft. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera den med tårtdekoration om så önskas.
Form
ca 1,5 liter