Fyllning till tårta med chokladbottnar? Tips?
Hej
Kan ni hjälpa mig med fyllnin gtill min tårta med chokladbottnar?
Hej
Kan ni hjälpa mig med fyllnin gtill min tårta med chokladbottnar?
aprikospure (barnmat) är en klassiker...
Eller hallonsylt.
Hallon! mmmm..
Den är i 4 bottnar, jag har hallonsylt hemma, men även jordbgubbsfromage, chokladpudding, vaniljkräm, grädde, banan..Vad hade ni haft i tårtan..?
tips...
Är det några bak-gurus i farten idag då, nu är tårat visserligen gjord, men jag undrar ändå vilken fyllning ni hade haft i?
Hallon + chokladmousse med finhackad choklad eller daim i + grädde som jag smaksatt med ngn god citrussmakande alkohol, tex cointreau. Förutsatt att det är 4 bottnar och olika fyllningar mellan alla.
Åh, det jag brukar göra till min födelsedag är en tredelad chokladtårta med ett lager citronkräm i botten, sedan tvålager jordgubbskräm.
Midsommartårta
- med jordgubbar
INGREDIENSER (14 bitar)
Tårtbottnar: (bakas dagen före och får vila över natt):
225 g smör
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
2 tsk vanilj
5 msk kakao
3 1/2 dl extra fint mjöl (som innehåller bakpulver)
2 dl kallt vatten
Fyllning 1:
citronkräm
3 dl socker, 4 äggulor, saft från 3 citroner, skal från 1 citron
Koka ihop på svag värme och låt svalna helt.
Fyllning 2:
250 g färska jordgubbar
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
Dekoration:
1 dl vispgrädde + 1 tsk florsocker
250 g färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
1 Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form, med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst. Rör ner kakao och vaniljsocker i äggvispet. Vänd ner mjölet. Tillsätt det smälta smöret och vattnet och rör till en jämn, ganska lös smet.
2 Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 50 minuter.
3 Låt kakan kallna och vila över natten. Skär kakan i tre bottnar eller fyra (lite svårare) om du vill ha tunnare bottnar.
4 Rör lemon curden slät med en gaffel. Ställ åt sidan.
5 Vispa grädde och florsocker till fyllningen. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda ner i grädden.
6 Rensa och skiva jordgubbarna till fyllningen tunt och rör ner dem i philadelphiagrädden. Blanda runt så jordgubbarna bara blir lite lätt mosade.
7 Lägg ihop tårtan: Bred citronkräm över en tårtbotten.
8 Lägg på den andra och bred över jordgubbskrämen (hälften om du har fyra bottnar). Avsluta med den sista bottnen. Täck tårtan och ställ den kallt. Den blir godast om den får dra några timmar. Ta fram tårtan strax innan den ska serveras.
9 Bred vispad grädde på den översta botten och dekorera med jordgubbar.
Åhh vad gott det lät, den tårtan ska jag göra när jag fyller år.
Tinkerbelle: Brukar du ha 2 lager i rad med jordgubbskrämen? Eller varvar du med varannan?
Såg nu att du hade skrivit 1 lager citronkräm i botten och dom andra överst