• Calla5

    Frysa ogräddat bröd, grädda dagen efter. Hur?

    Är det någon som vet hur man gör om man vill vänta med att grädda brödet till någon dag senare?
    Recept vore så kul!!

  • Svar på tråden Frysa ogräddat bröd, grädda dagen efter. Hur?
  • mumlan1

    Gör degen som vanligt och låt den jäsa en gång. Baka ut brödet i önskad form, lägg det på en bricka och ställ det i frysen. När det är hårt förpackas det i plastpåsar. Sedan är det bara att ta ut ett ogräddat bröd i taget. Lägg det i en smord form, låt det tina och jäsa och grädda sedan som vanligt.

  • mumlan1

    Det här är en favorit!!!

    Grahamsbullar med ost
    20 stycken
    Smält matfettet, häll på mjölken och värm till fingervarmt.

    Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vätskan. Häll över resten av mjölken. Blanda i ost och salt. Tillsätt grahamsmjölet och hälften av vetemjölet. Låt jäsa väl övertäckt i cirkaa 30 minuter.

    Arbeta in resten av vetemjölet och knåda degen smidig. Dela degen i 20 bullar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåt och platta till dem något. Skär med vass kniv ett djupt kryss i var bulle och låt dem jäsa under duk i cirka 20 minuter.

    Pensla med vatten och strö på vetekli. (deluxe option)

    Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 7 minuter.

  • Calla5

    Tack så mycket!! Det ska jag prova! Måste rensa frysen så att jag får plats med en plåt. Det är verkligen nödvändigt ändå så det passar ju bra!
    Tack igen!

  • Mylla

    Tror ni det går att jäsa det två gånger innan man fryser? Så att man bara tinar och gräddar?

  • Calla5

    Kanske att det gäser medans det tinar och då kan det kanske bli övergäst om man låtit det gäsa två gånger redan. *gissar bara*

  • Mylla

    Ja, kanske detFundersam Man kanske kan jäsa det lite bara innan man fryser det. Ska prova tror jag.

  • Calla5

    Då vill jag gärna veta hur det blev, jag ska frosta av frysen och sedan ska jag också göra ett försök.

Svar på tråden Frysa ogräddat bröd, grädda dagen efter. Hur?