• Nevada

    Vegetarisk lasagne?

    Har tappat mitt recept på vegetarisk lasagne, tänkte om det var någon här som har något liknande?

    Det receptet jag hade innehöll
    mozzarella, paprika, morötter, spenat bland annat.

  • Svar på tråden Vegetarisk lasagne?
  • AnnaK

    Vegetarisk lasagne
    Den här lasagnen har verkligen en mycket rik smak när osten är stark och kryddningen rätt
    Recept för 3-4 portioner (dubbel sats fyller vår långpanna):
    2 finhackade gula lökar
    2 grovt rivna morötter
    1 burk (400 g) krossade tomater
    400-500 g keso
    2 msk olja
    2 hg riven smakrik ost, tex lagrad Cheddar
    12 plattor lasagne (grön eller vit)
    2 dl mjölk
    2 klyftor pressad vitlök
    1 msk basilika eller italiensk salladskrydda
    salt
    svartpeppar
    Gör så här:
    Bryn lök och morot i olja i en gryta
    Häll i tomaterna och låt koka i 15 minuter
    Sätt ugnen på 225° C
    Krydda
    Rör i keson, det bör vara ca 1 liter sås
    Smörj en eldfast form
    Varva lasagne, sås och ost så att lasagnen täcks med sås
    Fyll ev på med litet mjölk, lasagnen absorberar rätt mycket
    Grädda lågt i ugnen i ca 30 minuter

  • AnnaK

    Vegetarisk lasagne
    Buffé nr 3 2000, sid 47

    Ingredienser
    Portioner: 2

    1 gul lök
    2 1/2 dl krossade tomater
    4 förkokta lasagneplattor
    125 g keso (1/2 burk)
    1 dl riven ost
    1 msk parmesanost

    Gör så här
    Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form.

    Skala och hacka löken. Blanda krossade tomater, lök, basilika och salt i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter.

    Varva tomatsås, lasagneplattor, keso och hälften av den rivna osten. Sås underst och överst. Strö på resten av osten och parmesanosten. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

  • AnnaK

    Vegetarisk lasagne med aubergine
    Inlagd av: Hermina Pataki Inlagd: 2004-12-21
    Ingredienser
    1 aubergine
    salt (efter smak)
    olivolja (efter smak)
    125 g färsk bladspenat
    lasagneplattor, gärna färska
    tomater
    färsk basilika
    färsk oregano
    mozzarella eller mager gratängost

    Tillagning
    1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra.
    2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan.
    3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
    4. Smörj en ugnsfast form.
    5. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat.
    6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost.
    7. Varva resten av ingredienserna.
    8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
    9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.

  • AnnaK

    Veg lasagne 6 portioner, eller i alla fall 4

    2 morötter
    2 zucchini
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    0,5 chilipeppar eller annat med hetta
    1 msk olja
    1 brk krossade tomater
    2 dl creme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
    2 tsk salt
    0,5 tsk socker
    nymalen svartpeppar
    blad från en kruka basilika

    250 g frusen bladspenat, tinad
    200 g fetaost
    9 lasagneplattor
    100 g riven ost, smakrik!

    Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
    Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
    Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

  • AnnaK

    1 brk passerade tomater smaksatta med basilika eller chili
    salt
    100 g frusen spenat
    1 liten brk keso
    svartpeppar
    lasagneplattor
    mozzarella utan löpe
    2 färska tomater
    basilika

    Tillagning
    Öppna buken med tomater. Häll ner lite salt rör om med en sked. Tina spenaten i en liten gryta (om du inte tagit fram den i god tid så att den redan är tinad). Sätt ugnen på ca 200 grader.
    Blanda spenaten med keso. Varva tomatsås, spenatröra och pastaplattor i en form. Avsluta med ett lager skivade färska tomater basilika och täck med skivad mozzarella.
    Grädda i ugnen tills pastan känns mjuk.
    Räcker ungefär till 4 personer och går att frysa.

  • AnnaK

    Vegetarisk lasagne

    Antal personer:
    Tid att tillaga:

    Ingredienser:
    med tomat, zuccini och aubergine, alternativt tomat och spenat!
    * Lasagneplattor
    * Krossade tomater eller motsvarande
    * Zuccini och aubergine ellerspenat
    * Olivolja eller motsvarande
    * Vitlök
    * Lök av annat slag (välj själv)
    * Tomatpuré (om du inte använder Ardita tomatfond istället för krossade tomater, då behövs inte tomatpurén)
    * Buljongtärning
    * Basilika, oregano och kanske någon annan krydda
    * Gärna mozarella
    * Parmesan

    Anvisningar:
    Om du ska använda aubergine, skär den i skivor och salta dem med grovsalt. Täck med bakplåtspapper och lägg över något tungt (böcker, tallrikar, blyvikter eller vad du nu hittar). Låt ligga och "vätska av" i MINST 30 minuter, gärna mer. Då försvinner den äckliga bismaken, den beska, och auberginen blir trevligare att äta. Skölj sedan bort saltet från skivorna, innan du använder dem vidare!
    Hacka vitlök och lök. Skär zuccinin och auberginen i tärningar. Stek vitlöken och löken i lite olivolja. Häll i zuccinin och auberginen, fräs dem runt om. Häll på mer olja om det behvövs. Häll över eventuell tomatpuré och krossade tomater, rör om och blanda ner buljongtärningen samt kryddorna. Häll i en liten skvätt olivolja, det lyfter fram smaken. Låt puttra tills allt är mjukt, så tar lasagnen inte sedan så lång tid på sig i ugnen.
    När såsen är klar häller du lite i botten av en smord lasagneform och sedan varvar du med lasagneplattor och sås. Har du mozarella så fördela den i form av småbitar över varje såslager innan du täcker med pastaplattorna. Avluta med att blanda lite tomatpuré i ett halvt glas vatten och häll över det översta lagret med pasta. Toppa med riven parmesan och skjuts in i ugn på ca 200 grader tills pastan är ätfärdig. Börjar översta lagret se torrt ut så häll på mer tomatpurévatten

  • Nevada

    Oj! Så många
    Känns som att jag känner igen allihopa =) jag får testa allihopa helt enkelt.
    Kul att någon svarade. Tack så jätte jätte mycket

Svar på tråden Vegetarisk lasagne?