Vegetarisk lasagne?
Har tappat mitt recept på vegetarisk lasagne, tänkte om det var någon här som har något liknande?
Det receptet jag hade innehöll
mozzarella, paprika, morötter, spenat bland annat.
Har tappat mitt recept på vegetarisk lasagne, tänkte om det var någon här som har något liknande?
Det receptet jag hade innehöll
mozzarella, paprika, morötter, spenat bland annat.
Vegetarisk lasagne
Den här lasagnen har verkligen en mycket rik smak när osten är stark och kryddningen rätt
Recept för 3-4 portioner (dubbel sats fyller vår långpanna):
2 finhackade gula lökar
2 grovt rivna morötter
1 burk (400 g) krossade tomater
400-500 g keso
2 msk olja
2 hg riven smakrik ost, tex lagrad Cheddar
12 plattor lasagne (grön eller vit)
2 dl mjölk
2 klyftor pressad vitlök
1 msk basilika eller italiensk salladskrydda
salt
svartpeppar
Gör så här:
Bryn lök och morot i olja i en gryta
Häll i tomaterna och låt koka i 15 minuter
Sätt ugnen på 225° C
Krydda
Rör i keson, det bör vara ca 1 liter sås
Smörj en eldfast form
Varva lasagne, sås och ost så att lasagnen täcks med sås
Fyll ev på med litet mjölk, lasagnen absorberar rätt mycket
Grädda lågt i ugnen i ca 30 minuter
Vegetarisk lasagne
Buffé nr 3 2000, sid 47
Ingredienser
Portioner: 2
1 gul lök
2 1/2 dl krossade tomater
4 förkokta lasagneplattor
125 g keso (1/2 burk)
1 dl riven ost
1 msk parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form.
Skala och hacka löken. Blanda krossade tomater, lök, basilika och salt i en kastrull. Låt koka i ca 10 minuter.
Varva tomatsås, lasagneplattor, keso och hälften av den rivna osten. Sås underst och överst. Strö på resten av osten och parmesanosten. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Vegetarisk lasagne med aubergine
Inlagd av: Hermina Pataki Inlagd: 2004-12-21
Ingredienser
1 aubergine
salt (efter smak)
olivolja (efter smak)
125 g färsk bladspenat
lasagneplattor, gärna färska
tomater
färsk basilika
färsk oregano
mozzarella eller mager gratängost
Tillagning
1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter. Skölj av och klappa dem torra.
2. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna. Ställ åt sidan.
3. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
4. Smörj en ugnsfast form.
5. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine (äggplanta) och spenat.
6. Strö över hyvlad parmesanost och riven mozzarellaost.
7. Varva resten av ingredienserna.
8. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
9. Grädda lasagnen i 175 grader ca 40 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.
Veg lasagne 6 portioner, eller i alla fall 4
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar eller annat med hetta
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!
Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
1 brk passerade tomater smaksatta med basilika eller chili
salt
100 g frusen spenat
1 liten brk keso
svartpeppar
lasagneplattor
mozzarella utan löpe
2 färska tomater
basilika
Tillagning
Öppna buken med tomater. Häll ner lite salt rör om med en sked. Tina spenaten i en liten gryta (om du inte tagit fram den i god tid så att den redan är tinad). Sätt ugnen på ca 200 grader.
Blanda spenaten med keso. Varva tomatsås, spenatröra och pastaplattor i en form. Avsluta med ett lager skivade färska tomater basilika och täck med skivad mozzarella.
Grädda i ugnen tills pastan känns mjuk.
Räcker ungefär till 4 personer och går att frysa.
Vegetarisk lasagne
Antal personer:
Tid att tillaga:
Ingredienser:
med tomat, zuccini och aubergine, alternativt tomat och spenat!
* Lasagneplattor
* Krossade tomater eller motsvarande
* Zuccini och aubergine ellerspenat
* Olivolja eller motsvarande
* Vitlök
* Lök av annat slag (välj själv)
* Tomatpuré (om du inte använder Ardita tomatfond istället för krossade tomater, då behövs inte tomatpurén)
* Buljongtärning
* Basilika, oregano och kanske någon annan krydda
* Gärna mozarella
* Parmesan
Anvisningar:
Om du ska använda aubergine, skär den i skivor och salta dem med grovsalt. Täck med bakplåtspapper och lägg över något tungt (böcker, tallrikar, blyvikter eller vad du nu hittar). Låt ligga och "vätska av" i MINST 30 minuter, gärna mer. Då försvinner den äckliga bismaken, den beska, och auberginen blir trevligare att äta. Skölj sedan bort saltet från skivorna, innan du använder dem vidare!
Hacka vitlök och lök. Skär zuccinin och auberginen i tärningar. Stek vitlöken och löken i lite olivolja. Häll i zuccinin och auberginen, fräs dem runt om. Häll på mer olja om det behvövs. Häll över eventuell tomatpuré och krossade tomater, rör om och blanda ner buljongtärningen samt kryddorna. Häll i en liten skvätt olivolja, det lyfter fram smaken. Låt puttra tills allt är mjukt, så tar lasagnen inte sedan så lång tid på sig i ugnen.
När såsen är klar häller du lite i botten av en smord lasagneform och sedan varvar du med lasagneplattor och sås. Har du mozarella så fördela den i form av småbitar över varje såslager innan du täcker med pastaplattorna. Avluta med att blanda lite tomatpuré i ett halvt glas vatten och häll över det översta lagret med pasta. Toppa med riven parmesan och skjuts in i ugn på ca 200 grader tills pastan är ätfärdig. Börjar översta lagret se torrt ut så häll på mer tomatpurévatten
Oj! Så många
Känns som att jag känner igen allihopa =) jag får testa allihopa helt enkelt.
Kul att någon svarade. Tack så jätte jätte mycket