• Anonym (Hmm?)

    Rå kyckling??

    Jag använder aldrig samma skärbräda för kött och grönsaker/frukt.
    Men nu råkade jag skära upp annanas på skärbrädan jag använde för kyckling. Den va såklart diskad, men inte så extremt noga som jag skulle vilja att den va om den ska användas för något annat än kött.

    Är jätte orolig nu, överdriver säkert! Men jag är nojjig för det här med kyckling speciellt när man är gravid!

    Någon som vet om det kan va farligt?

  • Svar på tråden Rå kyckling??
  • Anonym

    Jag har samma skärbräda till allt och diskar den såklart mellan gångerna precis som du gjorde. Och jag gjorde så under en hel graviditet också och varken jag eller bebisen (som nu är 4,5 månad) blev sjuka. Så det är ingen fara!

    Hur menar du att skärbrädan skulle vara diskad om det skulle vara extremt noga? Räcker inte med borste och diskmedel då antar jag?

  • Anonym (Hmm?)

    Okej=), antar att det är vanligt att endel gör så med.

    Haha vet inte hur extremt noga jag menar, går nog inte att diska så noga. Men det är bara för att jag absolut inte vill ha samma skärbräda till kyckling och frukt.

Svar på tråden Rå kyckling??