Kan man äta chorizo korv?
Hmm eller hur det stavas... Blir inte klok på Livsm. sida...
Hmm eller hur det stavas... Blir inte klok på Livsm. sida...
Vad får dig att tvivla på att du kan?
man ska ju undvika vissa korvar...
Ska man?
Men en chorizokorv hettas ju upp och därmed är det ju absolut ingen fara.
ska man? Hade ingen aning om det.. iaf inte om det är korv man ska tillaga innan man äter dem.. Står inget om det på www.slv.se
Hel korv är att föredra framför vakuumförpackad skivad korv, framför allt mot slutet av hållbarhetstiden. Risk finns för skadliga mikroorganismer. Kokt eller varmrökt korv är säker ur parasitsynpunkt men ej alltid säker ur bakteriesynpunkt. Ordentlig upphettning av korv avsedd att värmas, som t ex varmkorv och falukorv, rekommenderas därför.
Från slv...
Jag är så trög "ej alltid säker ut bakteriesynpunkt"
Men ok, så då kan jag äta den om den är ordentlig uppvärmd?
Ja, bakterier dör ju då.
ja ok, tack så mycket!!
men en fråga till... korv som cognac medwurst, såna tunna skivor från scan - ska jag då tolka det som att man inte kan äta dom?
Medwurst är väl kokt? (kan ha fel, KOLLA) och i så fall är det ok, men som sagt ska man vara försiktig mot slutet av hållbarhetstiden (ät bara så länga halva tiden är kvar).
Tack båda 2