Morotskaka - det ultimata receptet!
Jag vet att det finns trådar om samma sak. Men jag har provat dem o hittar inget riktigt bra.
Nu vill jag ha DET ULTIMATA receptet på morotskaka. Med sån där TJOCK glasyrsmet m philadelphia uppepå.
Jag vet att det finns trådar om samma sak. Men jag har provat dem o hittar inget riktigt bra.
Nu vill jag ha DET ULTIMATA receptet på morotskaka. Med sån där TJOCK glasyrsmet m philadelphia uppepå.
Rosendahls morotskaka??
Jag har receptet i min blogg.
vilmas mamma: ååå den morotskakan gör jag jämt oxå! den är helt underbar!!
Shit vad jag blev sugen..*S*
Måste fråga om glasyren. Sist jag gjorde en glasyr med phildelphia, så blev den helt rinig när jag tillsatte citronen. Det vatr en glasyr med philadephia, florsocker, smör o citron. Jag fäöljde receptet men det fel hela tiden.. Varför?
lägger in den här så jag hittar sen
Morotskaka Rosendahls av Vilmas Mamma @ 22:08 boken "Rosendals trädgårdscafé".
Här kommer receptet på morotskaka därifrån:
Kaka:
2,5 dl solrosolja eller annan neutral olja
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
o,5 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
0,5-1 dl mycket grovt hackade valnötter
Topping:
200 g smält avsvalnat smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal och saft av en citron
Kaka:
Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötter och äggen ett i taget. Blanda och rör i de torra ingredienserna. Tillsätt valnötterna.
Häll i smord bröad form och grädda i 200 grader i 40-45 min.
Topping:
När kakan svalnat vispas alla ingredienser till en luftig smet som breds över kakan. Låt den stå kallt en stund så att toppingen stelnar.
hmm.. har ett recept på morotskaka.. men utan det där kletet emellan.. därför att jag inte tycker om det...
måste man ha muskotnöten?
Denna är smaskig!
Kaksmeten:
6 dl grovrivna morötter
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk ingefära
¼ tsk muskotnöt
175 g smält smör
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret och de rivna morötterna.
Grädda i smord långpanna i 175 grader i 35-40 minuter.
Glasyr:
200 g filadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
6 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Vispa samman ingredienserna till glasyren med elvisp. Bre på kakan när den svalnat.
kidA: måste måste man ju inte.. men annars blir den ju inte lika go!
men nyriven muskot? jaha det är ngt som finns bland rotfrukterna i affärn då då?
kid a: haha.. nej men vid kryddorna. En påse med hel muskot. Som du sen river..
haha okej
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl, gärna special.
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
100 g smält smör
5 dl grovrivna morötter
Glasyr:
250 g kesella
25 g smält smör, svalnat.
1 tsk vaniljsocker
skal och saft av citron, tills det smakar rätt.
Vispa ägg och socker, rör ner torra ingredienser och sist smör och morötter. Grädda i 175 grader ca 40-45 min. Gör glasyren och bred på när kakan svalnat.
nyriven muskot är den Hemliga Superkryddan!
ni inser att jag hade kommit hem o rivit ner en rättika eller pepparrot eller ngt va?
kidA - jamen morot och rättika passar säkert bra ihop ;)
pneu
kanske är rättika som är den hemliga kryddan?
nej tack tjejer för all hjälp. jag kör på den jag snodde fr vilmas mamma.
kidA:
Ja kör på den.. den är skitgo!!