recept med kassler önskas
Någon som vill dela med sig av sina kasler recept???
tackar på förhand!
Någon som vill dela med sig av sina kasler recept???
tackar på förhand!
Har ett väldigt enkelt.
Skiva kasslern
Lägg den i en form där man varvar kassler med ananasskivor.
Vispa grädde ihop med ananasjuicen och chilisås. 1 dl av varje. Lägg över kasslern och gratinera i ugnen 225 grader.
Servera med röd paprika och jordnötter och ris.
Kassler Italiano
4 portioner
Ugnstemperatur 225º
Ingredienser
ca 500 g kassler
1 skiva vitt bröd, kantskuren
ca 4 msk pesto
ca 125 g hackad mozzarella
8-10 tomatskivor
Tillagning
Sätt på ugnen. Skär kasslern i 8-10 skivor. Smula brödet. Blanda det med pesto och mozzarella. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut kasslerskivorna. Lägg en tomatskiva på varje skiva och toppa med pestoblandningen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter
Inbakad kassler
4 portioner
Ugnstemperatur 225º
Ingredienser
6 hg benfri kassler
4 plattor smördeg, djupfryst
Till fyllningen:
ca 150 g vitlöksost, krämig t ex 1 ask Cantadouost
1 dl hackad persilja
Till pensling:
uppvispat ägg
Tillagning
Tina smördegsplattorna. Lägg dem något omlott och kavla ut ca 10 cm på längden. Skär ev av en degremsa till garnering. Bred osten runt om kasslern och strö över rikligt med persilja. Lägg kasslern på smördegen och vik om till ett tätt paket. Nyp ihop skarven ordentligt. Flytta paketet, med degskarven nedåt, till en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och garnera ev med utsporrade degblad. Baka kasslern i ugnen ca 25 minuter tills degen fått fin färg. Skär upp kasslern med en vass kniv och servera med lätt förvällda grönsaker
Äppelfylld kassler
Buffé nr 12 2000, sid 33
Ingredienser
Portioner: 4
1 liten gul lök
2 äpplen
½ msk olja
600 g kassler
2 msk honung
1 msk pressad apelsin
1 tsk malen ingefära
Gör så här
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och hacka äpplen. Fräs lök och äpple glansigt i oljan. Låt svalna.
Skär en djup ficka i en bit kassler, längs med. Stoppa fickan full med äppelfyllningen. Fäst ev med trästickor så att kasslern ser hel ut. Lägg den på ett ugnssäkert fat.
Blanda honung, pressad saft av apelsin och malen ingefära. Häll blandningen över kasslern. Ställ in fatet i 225°c, ca 20 minuter.
Servera kasslern skuren i skivor med bakad potatis och en sallad på isbergssallad och skivad apelsin och ev resterande äppelfyllning.
Pastapytt med kassler
Ingredienser
Portioner: 4
280 g pasta (t ex skruvar)
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 squash (300 g)
400 g kassler
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk färsk, riven ingefära
saft av ½ lime
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
matlagningsyoghurt
bröd
Gör så här
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj och strimla squashen. Strimla kasslern. Fräs grönsaker och kassler i olja i en stor stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, soja, ingefära, limesaft, salt och nymalen svartpeppar. Häll av vattnet och blanda ner pastan i pytten.
Servera med en klick matlagningsyoghurt och bröd.
brukar göra kasslergratäng
Stekt kasslar kokt ris banan/ananas och currysås. nötter om man gillar det passar utmärkt
Kasslek frukten och riset varvas i en djup ugnsform. Häll på mycket currysås så det gottar i hop sig. In i ugnen 200 grader (varmluft 175) i ca. 25 minuter. lätt snabbt och gott!
Spenatpaj med kassler
2 st
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1/2 krm salt
75 g smör eller margarin
2 msk vatten
Fyllning
100 g djupfryst eller färsk bladspenat
2 dl finstrimlad purjolök
150 g kassler i tärningar
1 riven eller finhackad vitlöksklyfta
2 ägg
2 dl riven ost
1 1/4 dl mjölk
2 tsk Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Blanda samman vetemjöl, salt, margarin och vatten till degen. Låt vila i kyl i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut degen i 2 mindre pajformar eller annan ugnssäker form. Nagga. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
Vispa samman äggen och mjölken. Tillsätt ost, Muscovadoråsocker, salt och peppar. Vänd ner övriga ingredienser i smeten. Fördela fyllningen i de förgräddade skalen. Grädda spenatpajen med kassler i ytterligare ca 15 minuter.
Rydberg på kassler
Ingredienser 4 port.:
1 dl lättcreme fraiche
1 msk ljus dijonsenap
3 msk riven pepparrot
500 g kassler
600 g tärnad, fryst potatis
1 hackad gul lök
4 msk matolja
1/2 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
4 äggulor
Så här gör du:
1. Blanda lättcreme fraiche, senap och pepparrot, ställ åt sidan.
2. Bryn potatisen på ganska hög värme i matoljan i ca 10 minuter. Låt löken gå med de sista minuterna. Lägg upp på ett fat.
3. Strimla kasslern och bryn den också, lägg den på samma fat.
4. Servera senap- och pepparrotskrämen till, samt äggulor i sitt skal.
Stekt tunnbröd med ost och kassler
100 g kassler
2 dl gratella texmex
0,5 krm cayennepeppar
4 skiva(or) tunnbröd, mjukt
2,5 msk smör
1 dl gräddfil
1 tsk senap, osötad
Skär kasslern i tunna skivor och sedan i små bitar. Blanda kassler och ost. Dela bröden i halvor. Lägg fyllningen på hälften av bröden, dofta över lite cayennepeppar och lägg de restrerande bröden ovanpå.
Stek bröden i smör i en stekpanna. Skär bröden i bitar. Smaksätt gräddfilen med senap. Servera såsen till.
Enkelt men gott! Kassler i skivor i ugn, på med lite vanlig "påssås" typ bearnaise eller Cafe de Paris, servera med potatis eller ris. Brukar göra så när det eär riktigt brådis och ungar och man ylar av hunger!
Ostgratinerade kassler är supergott! Skiva och bryn kassler lite lätt, stek lök/purjolök i lite smör och varva med kassler i en form. Gör en sås av 3 ms mjöl, 4 dl mjölk, 2-3 dl riven ost, salt och peppar, lite cayennepeppar om man gillar hetta, och häll över kasslern. Gratiner på 225 mitt i ugnen i 20 minuter. Servera med fullkornspasta eller ris + sallad. Snabbt och supergott!
Kassler på risbädd sköter sig nästan självt.
Koka ris till det antal personer som ni är.Skiva kassler i cm tjocka skivor och lägg ovanpå riset. Blanda 2-3 dl creme fraiche och chilisås.(Blandas efter smak-personligen får såsen vara väldigt rosa för min del-men det är en smaksak)Häll över så att kasslerskivorna täcks. Ställ in i mitten av ugnen på ca 200 grader i ca 30 min. Njut av rätten tillsammans med en grönsallad.
Jag brukar passa på att diska och duka fint under tiden maten är i ugnen.
Lycka till!
Kassler på risbädd sköter sig nästan självt.
Koka ris till det antal personer som ni är.Skiva kassler i cm tjocka skivor och lägg ovanpå riset. Blanda 2-3 dl creme fraiche och chilisås.(Blandas efter smak-personligen får såsen vara väldigt rosa för min del-men det är en smaksak)Häll över så att kasslerskivorna täcks. Ställ in i mitten av ugnen på ca 200 grader i ca 30 min. Njut av rätten tillsammans med en grönsallad.
Jag brukar passa på att diska och duka fint under tiden maten är i ugnen.
Lycka till!
Hoppsan..blev visst dubbelt..
Vi brukar göra så här:
Kassler i en smord ungform, skiva 2 bananer och ha på + jordnötter, häll över grädde + chilisås, krydda, in i ugnen 30-40 min. eller längre, minns ej.
Servera med ris
Min "kock" gjorde kasslerlasange häromdagen, med strimlad kassler, ostsås, tomatsås, ananas och lasangeplattor som han varvade och sen körde i ungnen, jättegott!