Snabba svar tack. Kan man frysa morotskaka?
Hade besök nyss och då hade jag bakat en morotskaka, den blev dock stor som en tårta. Kan man kanske frysa in den?
Hade besök nyss och då hade jag bakat en morotskaka, den blev dock stor som en tårta. Kan man kanske frysa in den?
självklart
japp. går alldelles utmärkt!
Bra tack för era snabba svar!!
om du hinner innan den är uppäten alltså...
gud så gott..
fröken anna: haha...ja risken finns....
fick ett jätte gott recept, den blev perfekt men oj så stor...
men då kan jag spara den och festa på den nån dag när suget sätter in
De gå jätte bra men lägg helst inte lager på lager eftersom den lött kladdar!
Mmmm... morotstårta...
Jessca du har ingen möjlighet att kanske skriva ut receptet . Jag har letat ihjäl mig efter ett bra recept... *sugen*
skall skriva ner det...
Detta receptet lönar sig verkligen att följa precist den bli både snygg och hur smaskig som helst.
50 g hackade valnötskärnor (kör dem i en food processur)
2-3 st morötter (samma där)
3 dl socker
2 dl solrosolja
3 ägg
31/2 dl vetemjöl
1tsk bakpulver 1 tsk bikonbornat
1/2 tsk salt 1 tsk kanel
------------------
Glasyrtäcke
Bara att mosa ihop (lägg dock inte på det fören kakan har kallnat)
200g Philadelphia ost
1dl florsocker
3 msk pressad citron
-------------
Hacka valnötterna samt morötterna i en food processur)
ställ åt sidan.
Blanda olja och socker(kakan blir inte lika lykad med smör)
Rör sedan ner ett ägg i taget.
lägg också i nöthacket och de rivna morötterna. Rör om så att allt blandar sig. Blanda vetemjöl med både bakpulver och bikonbornat samt salt och kanel (kakan blir plattare och får fel konsistens om du hoppar över bikonbornatet)
Vänd ner detta i kaksmeten.
Grädda i ugnen i ca 50 minuter 180 grader.
Hoppas det smakar
Låter jättegott
det var jättegott brukar aldrig följa recept så noggrant, men det här var verkligen värt det, och det var ganska enkelt.