• Hajjak

    Maträtt gjord på sill som blev kvar ur burk?

    Vad kan man göra för nåt att äta av den sill i alla burkar som blev över från jul?
    Jag har sill på burk med tomatsås och i löksås och vitlökssås och i senapssås.
    Efter varje jul så upptäcker man till våren att man har sill på burk sen jul som blivit över och som blivit dålig.
    Nu är risken för detta här igen och jag vill inte stå där igen med en massa dyrinköpt sill på burk och bara kunna kasta.

    Så vad kan man göra med de här olika sillarna på burk?
    Det jag HELST vill kunna göra är nån varm mat, men jag tror inte på att det blir så bra?
    Tänker att jag vill plocka ur alla bitar ur alla burkar och i samma veva gör EN maträtt, går det?
    Själva spadet från silburkarna gör mig inte lika mycket, för det kan man lätt göra en sås av och ha till pasta.
    Men just sillbitarna, vad ska jag göra av dom?

  • Svar på tråden Maträtt gjord på sill som blev kvar ur burk?
  • Bekali

    Silltårta... oooh så gott =))

    2 förpackningar hönökaka (totalt 6 halvmånformade)
    5 dl riven vällagrad västerbotten/prästost
    1 dl finhackad gul lök
    3 dl gräddfil
    6 hårdkokta ägg
    1-2 krm nymalen vit eller svartpeppar
    2 dl lätt majonäs
    2-3 dl mycket finstrimlad grönsallad
    1 burk inlagd sill (600 gram)
    1 burk senapssill (260 gram)
    1 liten burk tomatsill

    till granering 1-1 1/2 finhackad gräslök
    lökringar av röd eller gul lök
    små dill vippor

    1 Smöra alla 6 brödbitarna på ena sidan.Fördela och bred ut den rivna osten över 2 bitar samt den hackade gula löken bred ut gräddfil över ost och lök

    2 Lägg på 2 nya bröd täck dessa bröd med de skivade äggen.
    Blanda peppar och majonäs och bred ut över äggen.

    3 Lägg på de 2 sista skivorna av bröd. Täck med ett tunt lager sallad skär och lägg löksillen i en yttre ring på tårtan. Fortsätt med en mellanring av senapssillen och sist tomatsill i mitten.

    4 Garnera silltårtan med gräslök, lökringar och dillvippor

    5 Den är sååååå god !

  • Hajjak

    Ohhh!! Men tack!
    Och SÅ precis då, då jag just fått hem 2 stora förpackningar sånt bröd!
    Och tårta på detta har jag inte ens tänkt på:o)

    Tack! Ska göra precis efter det du skrivit här

  • Bekali

    =) perfekt tajmat.... du får berätta vad du tyckte sen... jag tycker den är supergod iaf =)

  • Hajjak

    Kommer säkert att uppskatta den, det lovar jag.
    Ska fixa den till middag idag så återkommer jag med smakfacit
    Tack än en gång för du tog dig tid att skriva ner receptet

  • Bekali

    det var så lite så... Lycka till!!

Svar på tråden Maträtt gjord på sill som blev kvar ur burk?