tillaga en fransyska?
Hej
jag har köpt en fransyska på 0,800kg. nu undrar jag hur jag skall tillaga den, ngn som vet jag vill ha den som en stek.
Hej
jag har köpt en fransyska på 0,800kg. nu undrar jag hur jag skall tillaga den, ngn som vet jag vill ha den som en stek.
termometer!
krydda ytan rejält och stek den runtom i stekpanna först och sätt in den på 100 grader i ugnen tills den är 60 grader i centrumtemp - låt vila ett tag så stiger den till 65-67grader och är perfekt rosa
jag har ingen temp
ngn annan?
läs närmaste grundkokbok (typ vår kokbok, bonniers eller rutiga)
där brukar det stå hur lång tid per kilo - och hur många grader man ska ha dom inne i
Bryn runt om i en gryta.
Salta och peppra
Häll på lite vatten och låt puttra, ca 1 timme/kg.
Kolla så det inte kokar torrt bara.
Gör gräddsås av skyn det blir jätte gott