• Elggott

    snabbt svar: Olja istället för margarin i kladdkaka?

    Jag ska laga kladdkaka och behöver 125 g margarin/smör. Men jag har bara 90g skulle jag gissa på att det är. Tror ni att det blir bra om jag tar olja (tror det e solros vi har) som komplement till margarinet? Eller är det bättre att endast ha 90g margarin?

    Jag är så himla sugen på kladdkaka!

  • Svar på tråden snabbt svar: Olja istället för margarin i kladdkaka?
  • LiJon

    gör en halv sats annars då

  • linedja

    Ja, ta lite olja i oxå. det är ju inte så mycket det gäller.. Eller ta vanligt lättmargarin som man har på mackor.. det funkar säkert!

  • Elggott

    Vi har lätta 40%, men det står på paketet att det inte passar att skteka eller baka med pga den låga fetthalten... det är ju lite salt också... hmm...

    Halv sats var ju smart! Men det ska vara 3 ägg, hur gör man då?

  • MaNiMi

    lite sent kanske..men om det saknas grejs till att göra en hel kladdkaka så går det att göra en mindre sats och ösa upp i muffinsformar, blir gott det med
    Brukar förövrigt göra ett recept med 100 gr margarin och två ägg och då kan man minska lite på socker och mjöl för att få det bra.

  • Mollymajs

    Ja hade tagit margarinet du hade och inget mer. Brukar själv alltid ta lite mindra både fett och socker i kakor ja bakar speciellt socker.

Svar på tråden snabbt svar: Olja istället för margarin i kladdkaka?