• Snäckan82

    Tinad kycklingfilé i kylskåpet.

    Köpte hem frysta kycklingfiléer i onsdags och la dem i kylskåpet för att laga till dem igår, men så var vi inte hemma igår så de ligger fortfarande kvar nu tinade i kylskåpet. Till min fråga, kan man tillaga dem idag eller har de blivit dåliga och bör slängas??

  • Svar på tråden Tinad kycklingfilé i kylskåpet.
  • MonicaH

    jag skulle slänga dem... kyckling håller i ett dygn

  • Dino78

    Jag skulle laga till dom. Har dom legat i kylskåp är det ingen fara alls.
    Är man nojjig och har katt kan man ge dom en liten bit, dom äter det inte omd et är fel på det (såvida dom inte hatar kyckling då såklart )
    Jag brukar köra "katt-testet" om jag är osäker


    DIF i själ och hjärta
  • getingmidja

    Jag skulle också ha lagat till dem.


    Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
  • Jiie

    Jag hade oxå tillagat dom, det har ju ändå tagit ett bra tag innan dom tinat upp helt!

  • Snäckan82

    Okidoki. Ska ta och testa på katterna först. Känns ju trist att slänga ett kilo kyckling...

  • Dino78

    Jag skulle laga till det oavsett (för som sagt, alla katter gillar ju inte kyckling, iaf inte i rå form). För som Jie säger, dom tinas ju inte upp direkt fort i ett kylskåp.


    Deusstom är det helg, så blir ni dåliga är ni väl lediga?


    DIF i själ och hjärta
  • Clarissa

    Jodå. Vi har haft tinad kyckling i kylskåpet längre än så och det gick hur bra som helst att äta den

  • Snäckan82

    Haha... är inte ledig under helgen Men kanske kan bli.

  • Dino78
    Snäckan82 skrev 2007-03-02 15:36:02 följande:
    Haha... är inte ledig under helgen Men kanske kan bli.
    *Asg*
    DIF i själ och hjärta
  • MonicaH

    jag har nog lite  bakterieskräck när de gäller kyckling o fisk o ägg

  • lata kocken Johanna

    de har ju knappt varit tinade mer än ett dygn så det är lugnt .-)
    skulle inte fundera överhuvudtaget

    tillaga dom som vanligt bara - genomstekt kyckling är ingen som helst fara, den är varm nog för att ev sjukdomsalstrare som trivs i kyckling ska vara döda

    de flesta som blir sjuka av kyckling blir det pga dålig hygien - att kycklingen blir återkontaminerad (bänkar, knivar, skärbrädor, tallrikar mm som varit i kontakt med rå kyckling kommer i kontakt med tillagad...)

    eller att den inte är färdiglagad

  • MonicaH

    min mamma sa 3 dagar så de är nog lugnt

  • MonicaH

    jag som slängt kyckling i onödan hur länge kan lagad kyckling förvaras i kylskåp???

  • lata kocken Johanna

    samma som annan tillagad mat
    det beror lite på temperaturen i kylen och vad det är för mat...
    men 2-3 dagar

Svar på tråden Tinad kycklingfilé i kylskåpet.