Hur förvarar man lök bäst? (både gul o vitlök)
Har min i kylskåpet, i grönsakslådan, men de får groddar jättefort o möglar! Ska de kanske förvaras någon annanstans? Var? Hur?
Har min i kylskåpet, i grönsakslådan, men de får groddar jättefort o möglar! Ska de kanske förvaras någon annanstans? Var? Hur?
Ingen som vet?
I en burk i skafferiet har jag hört. Blir dåligt/mjukt så fort i kylen
ok, tack Får prova det o se om den blir bättre.
Hållbarhet och förvaring:
Gäller torr lök.
ca 28 veckor vid 0-4°C.
ca 3-4 veckor vid 20°C.
Lök med blast har ca 1 veckas hållbarhet vid 0°C.
Ideal förvaring vid -2-0°C och 75-85% relativ fuktighet, lök med blast 95-100% relativ fuktighet
vitlök
Hållbarhet och förvaring:
6-7 månader vid 0°C och 70% relativ fuktighet.
3-4 veckor vid 20°C och 60% relativ fuktighet.
Ideal förvaring vid 0°C och 65-70% relativ fuktighet.