Fyllnig: välj minst en fyllning som är lite syrlig att balansera upp sötman i sugarpasten (SP). Ex hallonmousse, passionsfruktsfromage, citronfromage, lemon curdgrädde, fruktlager med persikopuré och mandarinklyftor.
Beroende på märke, men om du tänker förbereda tårtorna och lägga på locket dagen innan eller minst ett par timmar innan dopet så måste du fodra mellan SPn och det yttersta lagret med fyllning. Detta gör du med smörkräm eller smält smör. Antingen så täcker du hela tårtan med smörkräm innan du lägger på locket, eller brer smörkräm på locket med en sked innna du lägger på den. Alternativt kan du pensla smält smör noga på locket innan den läggs på.
Orsaken att jag skrev "beroende på märke" beror på att om du fått tag på märket "Ballinas" så behöver du inte göra detta, den tål att ligga direkt emot grädde utan att smälta eller svettas.
Du kan göra tårtan dagen innan och göra dekorationerna nån vecka innan (förvara lufttätt) men lägg på de tunga dekorationerna samma dag.
Om du vill ha råd och mera hjälp så är du hjärtligt välkommen in i tårttråden:
www.familjeliv.se/Forum-11-240/m16761716.html
Modesty2000: SP är som marsipan fast gjord på bara florsocker, ingen mandel.