Recept på god mjuk kaka i långpanna?
Någon som har nåt bra recept på mjukkaka i långpanna som är lätt att göra?
Har sökt lite på nätet men de flesta recept är bara för vanlig form
Någon som har nåt bra recept på mjukkaka i långpanna som är lätt att göra?
Har sökt lite på nätet men de flesta recept är bara för vanlig form
puff puff
Den här hittade jag här på FL. Den är jättegod.
Citronkaka
Ugn 200°
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
100 g smält smör
Kokostäcke:
6 dl kokos
1 smk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
Rivet skal av en citron
Starta ugnen. Smörj och bröa en långpanna ca 25x30 cm
Smält smöret. Vispa ägg och socker till vitt skum.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i ägg-sockerblandingen. Rör ner det smälta smöret.
Grädda kakan i nedre delen av ugen ca 20 min.
Gör under tiden kokostäcket.
Vispa sockret och smöret. Vispa ner det rivna citronskalet, vaniljsockret och kokosen.
Lägg på kokosblandingen på kakan och grädda i ytterligare ca 5-10 min tills kakan har en gyllenbrun färg.
Suck...
Denna är jättegod,främst efter en dag i kylen:
Hemmanets Långpannekaka
Kakan
4 ½ dl socker
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
4 msk kakao
3 ägg
225 g avsvalnat smält margarin
2 dl kokande vatten
Glasyr
150 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 ägg
150 g riven mandelmassa
En kaka blockchoklad samt lite olja
Gör såhär:
Blanda alla kakans torra ingredienser, tillsätt de övriga under omrörning.
Häll i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna tills den är helt kall.
Rör samman glasyrens ingredienser (ej chokladen och oljan) och bred över kakan.
Smält chokladen med lite olja och bred över kakan innan chokladen hinner stelna.
Låt stå i kylskåp, tag fram en kort stund innan servering.
Den här brukar jag göra:
http://www.norlinarna.com/marie/recept/yvonnes_silviakaka.htm
Jätteenkel att göra och jättegod!