Pepparrotsfisk
10-12 potatisar
600 g fiskfilé t ex torsk, sej eller hällefilé
1 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche
1 bit färsk pepparrot, ca 30 g
1/2 tsk salt
1 krm peppar
6 tomater
Skölj och koka potatisen mjuk i vatten. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en traktörpanna. Häll på vatten och strö över salt. Skölj och skiva tomaterna. Blanda lätt crème fraichen med salt och peppar. Riv pepparroten och blanda med lätt crème fraichen. Lägg tomatskivorna på fisken och klicka på lätt crème fraichen. Tillaga under lock ca 10 min tills fisken är färdig. Låt potatisen rinna av.
Servera fisken med tomater och sås, skalpotatis, ärter och bröd.
Tips!
Uteslut saltet på fisken och häll i stället över 2 msk koncentrerad fiskfond för mer mustig smak.
Gott & nyttigt! Nyckelhålsmärkt recept.