• AasaC

    *Jag har ett fryst fiskblock hemma, som jag

    Jag har ett fryst fiskblock hemma, som jag tänkte göra nåt av till middag i morgon åt mig och barnen och vi brukar inte äta fisk särskilt ofta ... mer än fiskpinnar, typ.
    Därför tänkte jag höra om nån har något förslag på vad jag kan göra.

  • Svar på tråden *Jag har ett fryst fiskblock hemma, som jag
  • Elia

    Är det typ alaskan pollak? Torsk?

  • Tussens mamma

    min farmors recept...

    1. tina fiskblocket
    2. blanda en tub med räkost och 3 dl riktig grädde
    3 lägg fisken i en eldfast form, salta, peppra och "dilla"
    4. häll över ost-grädd-blandningen
    5. in i ugnen på ca. 225 grader i max 15-20 min

    servera med potatis och rårivna morötter

    mums!!!

    eller.

    koka fisken till den är klar och servera med kokt potatis och äggsås

    lycka till. fisk är ju bara bäst!

  • bambigirl

    Majonäsgratinerad fisk

    Köp billigaste frysta fisken (typ alaska pollock). Tina den så mkt att du kan skiva den med kniv. Skiva den i ett par cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form. Salta fisken och bred över lite pepparot (ett par msk). Blanda 1 dl majonäs, 2tsk senap och 1 dl mjölk. Häll över fisken. Strö över lite ströbröd. Grädda i ugn i 250 grader i 25 minuter. Klart. Ät med pressad potatis eller potatismos. Klart!

  • Anknys

    Gör en fiskgratäng!
    Jag brukar göra så här:

    Lägg fiskblocket med lite olja under, med folie över i en ugnsfast form.
    In i ugnen på ungefär 200 grader i en kvart ca.
    Under tiden fixar du potatismos (jag brukar göra eget, men det går ju med pulver också!)
    Ta ur fisken ur ugnen och lägg potatismoset runtomkring. Över själva fisken brukar jag lägga räkor eller hackade tomater och fryst hackad dill. Eventuellt kan man även hälla över lite creme fraiche.
    Så in i ugnen igen, ungefär 20 minuter och sen är det klart! Huuur gott som helst!

    Lycka till i köket!

  • Elia

    Ett lite nyttigare förslag...

    Släng det frysta blocket i en panna med lock och tina/stek det...
    Höfta i lite rivna morötter och hackade tomater...
    Sambal oelek och svarta oliver kan alltid vara trevligt i grytan...

    Servera med ris...

    Eller... släng i det du har hemma...Funkar det också...

  • AasaC

    Jag tror det är alaska pollock.

  • Mamsingen

    Pepparrotsfisk

    10-12 potatisar
    600 g fiskfilé t ex torsk, sej eller hällefilé
    1 dl vatten
    2 dl lättcrème fraiche
    1 bit färsk pepparrot, ca 30 g
    1/2 tsk salt
    1 krm peppar
    6 tomater

    Skölj och koka potatisen mjuk i vatten. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en traktörpanna. Häll på vatten och strö över salt. Skölj och skiva tomaterna. Blanda lätt crème fraichen med salt och peppar. Riv pepparroten och blanda med lätt crème fraichen. Lägg tomatskivorna på fisken och klicka på lätt crème fraichen. Tillaga under lock ca 10 min tills fisken är färdig. Låt potatisen rinna av.
    Servera fisken med tomater och sås, skalpotatis, ärter och bröd.

    Tips!
    Uteslut saltet på fisken och häll i stället över 2 msk koncentrerad fiskfond för mer mustig smak.

    Gott & nyttigt! Nyckelhålsmärkt recept.

  • Dino78

    Mixa paprika, saffran, sötmandel och vitt vin, lägg fisken i en form, bred smeten över och lägg på lite madelspån. In i ugn och voila! Skitgott med ris till

  • Lucifer

    fiskgryta; du behöver:
    2 msk juice koncentrat tex annanas/apelsin
    1-2 tsk ingefära
    2 dl creme fraiche
    1 paprika
    1 burk minimajs
    1 purjolök
    1 dl mjölk
    1 fiskbuljongtärning
    och så klart fisk...ska koka tillsammans 20 min

Svar på tråden *Jag har ett fryst fiskblock hemma, som jag