• enny signatur

    Vispa poröst, vad innebär det?

    Ska man smälta smöret innan?

    Vi har vispat ihop socker och osmält smör... går det då att värma?

  • Svar på tråden Vispa poröst, vad innebär det?
  • NoAngel

    Står det inte i receptet om det ska vara smält eller inte?
    Tror att ni gjorde rätt som inte smält annars.. vispa så att det blir fluffigt och nästan lite hårt och "stelt", med mycket luft i!

  • Mirro

    Vad är det du ska göra?

    När man gör en vanlig sockerkaka ska man ju vispa socker och ägg poröst, dvs tills smeten blir lite skummig och vit. Sedan tillsätter man smält smör eller fast smör i klickar.

  • buffybus

    man vispar socker o ägg poröst...det betyder fluffigt... och sen ska du tillsätta om det är smält smör med mjölk i som ska va 37 grader....

  • enny signatur

    vi gör lussebullar...

    så smeten ska bli lite stel?
    stog smält smör gällande en annan del i degen dvs i en annan bunke, men inte på detta så vi (sambon, jag ska nog inte sno äran) utgick från att det inte skulle smältas

  • buffybus

    nej förresten...hehe...ahh....har glömt bara för det

  • sedlighetsroteln

    Gör ni lussebullar nu? Vad gott

  • enny signatur

    Jo det ska bli gott, men ska smöret vara smärt sedlighetsroten?

  • enny signatur

    det var osmält drt sulle vra *imformera*

  • NoAngel

    Låter så härligt på nått sätt att ni håller på och bakar lussbullar mitt i natten i Mars!!

  • enny signatur

    Haha jo vi akn nog itne bli beskylda för att hålla hårt på traditioner

Svar på tråden Vispa poröst, vad innebär det?