• M G

    Vad menar man med "skumma"?

    Läste ett recept nyss där det stod:
    "rör hela tiden med en trägaffel så att färsen hålls grynig. Skumma. Låt koka 3-5 minuter."
    Vad menas med ordet skumma o hur gör man det?

  • Svar på tråden Vad menar man med "skumma"?
  • principisessan

    skumma är väl att det kokar o skummar upp lite grann, typ så som mjälk gör.. annars så är det kanske att man ska bispa så att det skummar... ?

  • Tjej 83

    skumma har jag bara hört vi bakning av äggvita, då ska man vispa det så det likna skum..
    konstigt till köttfärs.. jaa du.. konstig mening ju.

  • listo

    När man kokar kött så blir det i regel ett skum på vattenytan, det är proteiner som släpper från köttet.
    Att skumma betyder då att man med en sked eller slev tar bort skummet från ytan.

  • Ylwis

    det är äggvitan ut köttet som skummar man  tar bort den  med en hålslev eller matsked.


    Mamma till Alvyn 051015
  • M G

    Tack för era svar! Då var det inte så krångligt som jag "befarade", haha.

Svar på tråden Vad menar man med "skumma"?