Vad menar man med "skumma"?
Läste ett recept nyss där det stod:
"rör hela tiden med en trägaffel så att färsen hålls grynig. Skumma. Låt koka 3-5 minuter."
Vad menas med ordet skumma o hur gör man det?
Läste ett recept nyss där det stod:
"rör hela tiden med en trägaffel så att färsen hålls grynig. Skumma. Låt koka 3-5 minuter."
Vad menas med ordet skumma o hur gör man det?
Man tar bort det skum som blir överst.
skumma är väl att det kokar o skummar upp lite grann, typ så som mjälk gör.. annars så är det kanske att man ska bispa så att det skummar... ?
skumma har jag bara hört vi bakning av äggvita, då ska man vispa det så det likna skum..
konstigt till köttfärs.. jaa du.. konstig mening ju.
När man kokar kött så blir det i regel ett skum på vattenytan, det är proteiner som släpper från köttet.
Att skumma betyder då att man med en sked eller slev tar bort skummet från ytan.
det är äggvitan ut köttet som skummar man tar bort den med en hålslev eller matsked.
Tack för era svar! Då var det inte så krångligt som jag "befarade", haha.