• Ia Lia

    gammal hård marsipan

    Jag har marsipan som legat och blivit gammal och hård. Kan man "mjuka upp" den och använda den?
    Vill göra lite påskgodis så jag ska inte kavla snygga tårtlock.
    Eller måste jag slänga och köpa ny?
    Mandelmassa som torkat har jag rivit och bakat med men det här är rosa-grön-gul marsipan...

    Någon som har tips?

  • Svar på tråden gammal hård marsipan
  • Öyvind

    micra den lite så blir den mjuk igen

  • Alsephine

    Varning: micra inte för länge - och kolla FÖRSIKTIGT status efter stund i microugnen. I julas skållade jag tre fingertoppar... say no more!

  • UWO BaraJag

    Ja, det beror på hur gammal och torr den är. Är den förbi utgångsdatum ska den naturligtvis slängas.
    Är den däremot lite torkad kan du skölja den hastigt i vatten och låta den ligga en stund.
    Förvaras lufttätt sen. Plastfolie + plastpåse.

Svar på tråden gammal hård marsipan