recept neger/chokladbollar (snabbt)
Nån som har nåt gott recept ¨på det ? finns ju det på havregrynspaketet som är bra .
en fråga till...kan man använda flytademargarin i det ?
Nån som har nåt gott recept ¨på det ? finns ju det på havregrynspaketet som är bra .
en fråga till...kan man använda flytademargarin i det ?
testat med flytande margarin...och de stelnar inte då. man får ha dem i frysen. vilket inte är så kul :)
Chokladbollar
Chokladbollar är en riktig klassiker som de flesta tycker om.
Tid: 15 minuter
20 st
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ½ dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 ½ msk vaniljsocker
4 ½ msk kakao
3 msk kaffe
Garnering:
pärlsocker eller kokosflingor
Rör smör och socker till en jämn smet gärna med elvisp så går det snabbt.
Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker och kaffe och rör till en jämn smet för hand eller med elvisp.
Kaffe kan man till exempel göra genom att blanda 2-3 tsk néscafé med 3 msk vatten.
Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla små bollar av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret.
Lägg bollarna i en burk och förvara i kylskåp.
Smala chokladbollar
Ingridienser
-1 dl kesella
-4 msk strösocker
-1 tsk vaniljsocker
-1 1/2 msk kakao
-2 krm salt
-3 dl havregryn
-ca 2 msk mjölk
Gör så här:
Blanda ingredienserna.
Forma små bollar och rulla dem i antingen kokos eller pärlsocker.
Ställ i kylen en stund.
Chokladbollar
Buffé nr 9 2001, sid 9
Ingredienser
Portioner: 30
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering
Gör så här
Smält smöret och låt puttra en kort stund.
Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.
Chokladbollar
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe
Garnering
Dansukker Dekorations Pärl
1. Rör matfett och Flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffet.
2. Forma till runda bollar som rullas i Dekorations Pärl. Förvara chokladbollarna i kylskåp.
tacka så mkt =)
Det allra godaste fick jag via en tråd här i julas. Där krossade man havregrynen. Kan kolla var jag har receptet för de var ljuvliga och klart bättre än andra vi ätit
Nu vill jag ha recept ¨på de där med cocos och oboy i ?! nån sm har `?
abnocto: jag vill gärna ha receptet. =)
Chokladbollar
250g margarin
2 dl socker
7 dl havregryn
0,5 dl coccos
2msk oboy
1 tsk kakao
2,5 tsk vaniljsocker
2msk kallt kaffe
Vispas med elvisp i ca 20min (i matberedare ca 5min).
Låt stå i frysen ca 5min för att stelna lite.
Rulla i kokos eller pärlsocker.
Här kommer absolut supergoda chokladbollar.
6 dl havregryn
200 g smält margarin eller smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
4-6 msk Oboy eller 2-3 msk kakao
1/2 dl starkt kaffe (bryggt)
Max 1/2 dl mjölk beroende på hur hård/mjuk smeten blir (prova med 1 msk först)
Alla ingredienser blandas och vispas med elvisp i 10 min för att havregrynen ska smulas sönder ordentligt.
Sätt skålen i kylskåpet i ett par timmar så blandningen blir lite hård.
Rulla bollar i den storlek du vill ha och rulla i kokos eller pärlsocker, beroende på vad du föredrar.