Grötbullar utan jäst
Hela sädeskorn
Rågmjöl, havregryn, vetekross, majsmjöl, grahamsmjöl (el. andra mjölsorter efter smak)
Oliver
Vatten
Margarin el. olja till plåtarna
Lägg de hela sädeskornen i blöt i ett par dagar tills de mjuknar och blir till en rå gröt, detta är f.ö. en utmärkt frukost. Alternativt kan du koka en gröt på ex. havregryn och vetekross. Blanda i valfria mjölsorter efter smak och tillgång tills degen blir stabil. Degen skall dock vara klibbig och trögflytande. Blanda i oliver. Alternativt kan man lägga i russin, fikon, cocos eller någonting annat smaskigt. Lägg klickar av smeten på väl smorda plåtar och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. OBS: Detta brödet jäser inte. Låt inte brödet stå i ugnen för länge, då blir det hårt. Du kan ha i en tesked bikarbonat om du vill ha ett lösare bröd.