goda kyckling recept??
skulle gärna vilja att ni delar med er av era goda kycling recept:)
skulle gärna vilja att ni delar med er av era goda kycling recept:)
strimla 4st råa kycklingfiléer o lägg i en form,
vörm 5dl rädda o rör i 2 vitlöks ostar, så de smälter, töm över kycklingen, ugenen 200grader 1 tim, tills den får färg..
super gott
Kyckling i ugnen allt i ett - finns på alltommat.se
Till 4 personer
Tillagningstid: 60 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Dryckestips: Ett fylligt vitt vin med lite fatkaraktär eller ett medelfylligt rött med god frukt - välj själv.
Ingredienser
1 kyckling, färsk eller tinad (jag använder fileer)
4 medelstora tomater, ca 400 g
8 små lökar, ca 150 g
16 champinjoner, ca 250 g eller 3 dl färska kantareller
1 zucchini, ca 200 g
1 msk olja till plåten
1 tsk rosmarin (ta hellre färska kvistar som kan lyftas bort sen)
Marinad:
3 msk olja
1 1/2 msk kinesisk soja
1 stor pressad vitlöksklyfta
3 krm salt
1 1/2 krm peppar (blandad vit och svart)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
3. Skölj kycklingen noga och torka den. Dela den i 10?12 delar: 2 vingar (skär bort den yttre leden), 4 lårbitar och 4?6 bröstbitar. Skär bort onödigt skinn och plocka ur ev fett. Lägg kycklingdelarna i en bunke med marinaden. Blanda om.
4. Halvera tomaterna.
5. Skala lökarna, skölj och rensa svampen. Skär zucchinin i ca 15 mm breda skivor.
6. Lägg kyckling och grönsaker snyggt i en oljad långpanna. Pensla kycklingbitarna med marinaden och strö över rosmarin. Stek mitt i ugnen 30?40 minuter tills kycklingen fått fin färg och låren är genomstekta. Ös någon gång. Servera kycklingen med ris och en krispig grönsallad.
Tips
Lätt att göra och bekvämt med alla ingredienserna i en enda ugnspanna. Samma recept kan naturligtvis lagas med färdigstyckade kycklingdelar. Bröst, lår, ben eller klubbor.
Min pojlkvän brukar göra världens godaste kycklinggryta, på hans egna recept. Han kör på känslan, men det han brukar använda är:
Kycklingfiler
1 påse classic wokgrönsaker
matlagningsgrädde/alt mjölk
Soja (inte bara färgsoja tor den heter något med svampsoja)
Gärna en hackad röd färsk chili
lite kryddor man tycker är gott
Potatis
Kok potatisen som vanligt.
Dela fileerna i små kuber och bryn i en stekpanna
sätt på wokgrönsakerna tillsammans med vatten och lite soja
lägg i chilin
lägg i kycklingen
Låt står och puttra ett tag så att kycklingen blir helt klar.
Häll i matlagningsgrädden och ev lite mer soja beroende på egen smak.
Smaka av och krydda efter behov. Vi brukar sockra salta och ev lite grekisk salladskrydda i.
Mums!
någon mer:D vill ha mer!! :D
Kycklingfilé i bitar, färska champinjoner o lökbitar som man fräser. Sen i med chilisås efter tycke och en burk creme fraiche. Ris till. Gött!
stek svamp,lok
lagg i kycklingbitar och stek tills dom nastan ar klara
hall i en klick creme fraiche
klipp soltorkade tomater och lagg i
eventuellt spenat
mmmmm
Det här testade vi i helgen från Arlas senaste receptbroschyr och det var GRYMT gott!!! :
Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 dl kokosflingor
smör
2 1/2 dl Kelda kokos (vi tog vanlig kokosmjölk)
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk pesto
2 msk grovt hackad basilika
Gör så här
Blanda salt, peppar och kokos på en tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Vispa ihop kokosmjölk, smulad buljongtärning och pesto i en traktörpanna. Lägg ner kycklingen i såsen och låt den koka under lock ca 10 min. Strö över basilika. Servera med limeklyftor och kokt ris blandat med grönsaker.
Glöm inte att pressa över färsk lime - det ger en härlig syrlig smak till det hela! Jag tog 2 klyftor till en portion - MUMS!!!
Oo förresten, jag delade kycklingen i bitar och stekte lätt innan jag hällde på övriga ingredienser. Istället för att vända i kokosflingor hällde jag i kokos i såsen. Låter skumt, men är mkt smarrigt!
Här kommer ett jättegott recept med kyckling
Jademarinerad kyckling med mangosallad. 4 pers.
.
4 kycklingfileer
1 salladshuvud
1 burk konserverad mango
2 avocado
1/2 gurka+ olja- vinäger
Jade marinad:
2 msk soja
1 msk socker
1 msk balsamvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 msk sesamolja
1 pressad vitläksklyfta
1 krm sambal oelek
stek kyckling salta o peppra.
rör ihop marinaden.
Skär grönsakerna lägg på ett serveringsfat. Lägg köttet ovanpå.
ös över marinad, inte allt man kan servera resten av marinaden på sidan om så att var o en kan ta så mycket man vill.
Servera med painrich o brieost.
Mango kyckling 4 personer
4 kycklingfilér
2 paprikor
3 dl grädde
1 krossad vitlök
1-2 tsk curry
1 msk sambal oelek
1 dl mango chutney
Dela kycklingen i bitar.
Stek kyckling. Krydda med salt och peppar.
Skär paprikan i mindre bitar. Lägg paprika och kyckling i ugnssäker form.
Vispa grädde. Blanda i vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney
Bred blandning över kyckling. Gratinera till gyllenbrun. Ca 20 min.
Servera med ris, salllad och vitt bröd.
Servera med fördel en god öl till detta
Ugn 225 grader
Skär kycklingfileer i ca 3 eller fyra bitar.
Lägg på pesto (finns färdigt på burkm, grön pesto)
Linda in dessa i bacon och lägg i en ugnsform.
I ugn ca 20-30 min tills de fått fin färg.
Servara med potatisgratäng och sallad.
kycklingfilé
cremefraich, vitlök & örter
lök
tortillabröd
riven ost
skär kyklingfilérna i bitar. Stek tillsammans med den hackade löken. Häll över cremefraichen.
Lägg tortillabröden på en plåt. klicka på kyklingröran o vik ihop bröden som en fajita med hjälp av tandpetare. Strö över ost. Sätt ini ugnen tills osten smält.
Servera med en mumsig sallad o vitlöksbröd.
Jättenkelt och supergott!
* kycklingfilè
* bacon
* purjolök
* grädde
* mango chutney
* citronpeppar
Knaperstek baconet och låt rinna av.Skär kycklingfilèerna i bitar och bryn i pannan.Strimla purjolöken och lägg i botten på ugnsform,baconet över och på med dom brynta kycklingfilèerna.Krydda med citronpeppar.
Blanda grädden med chutneyn och häll över i formen.In i ugnen 200 grader ca 20-25 minuter.
Jätte mumsigt och enkelt.
Jag var inne och kikade i den här tråden innan påsk på jakt efter nåt gott att bjuda släkten på när de kom på besök. Det slutade med att jag testade ett recept jag hittade på den här sidan istället, helenas-web.nu/recept/Kycklingratter/ , som var kanongott, så jag tänkte jag ska dela med mej det här
Jag följde inte receptet helt och hållet, brynte kycklingen och la den i en ugnsform istället, och hällde såsen över och lagade i ugn i ca 20 min.
Apelsinkyckling
Portioner 4
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
salt
vitpeppar
1 apelsin
1 lime
1 burk lätt crème fraiche
2-3 tsk kycklingfond
1-2 tsk soya
2 msk flytande honung
2-3 msk mango chutney
Gör så här:
Skala de tvättade frukterna och pressa ur saften.
Strimla skalen tunt.
Koka upp saft, creme fraiche, kycklingfond, soya, honung och mango chutney.
Krydda och bryn filéerna gyllenbruna i ca 10 minuter.
Häll över såsen och skalstrimlorna och låt småputtra i ca 10 minuter.
Smaka av.
Servera med ris och en grönsallad.