• Dolphin

    Varm Smörgåstårta

    Har du ett gott recept på varm smörgåstårta????

  • Svar på tråden Varm Smörgåstårta
  • Jänkmamma

    VARM SMÖRGÅSTÅRTA (1) 8-10pers

    9 st skivor vitt landgångsbröd (eller 27 skivor formfranska)

    Fyllning 1)
    4 hårdkokta ägg
    4 msk majonäs
    2 dl hårt vispad grädde
    2 msk hackad dill
    Salt och peppar
    Fyllning 2)
    1 pkt bacon
    1 purjolök
    1 msk vetemjöl
    1-2 dl kaffegrädde
    Salt och peppar
    Garnering:
    3-4 skivade tomater
    Ca 1 dl riven ost
    Oregano
    1 knippe persilja

    # Hacka äggen och blanda alla ingredienser
    # Strimla purjolöken och fräs tillsammans med klippt bacon. Pudra över mjölet och späd med grädden. Småputtra 5 min. Salta och peppra
    # Bred smör på tre landgångsbröd och lägg tätt på en bakplåtsklädd plåt.
    # Bred ut fyllning 1 och lägg på ytterligare tre smörade brödskivor. På tvären den här gången
    # Bred på fyllning 2, lägg på de sista smörade brödskivorna (åt samma håll som de första)
    # Lägg tomater över skarvarna, dofta över med oregano och strö över osten
    # Gratinera i ugnen på 200º ca 20 minuter
    # Garnera med klippt persilja

  • Jänkmamma

    VARM SMÖRGÅSTÅRTA (2) 12 pers
    12 skivor landgångsbröd ( eller 36 skivor formfranska)

    Fyllning 1) och Garnering:
    1 tub kaviar
    3 kokta ägg
    1 liten purjolök
    1 dl majonäs
    1 hårt vispad äggvita

    # Hacka äggen och blanda ihop alltsammans

    Fyllning 2)
    1 gul finhackad lök
    4 tärnade tomater
    1 msk grädde
    ½ tärnad gul paprika
    ½ tsk salt

    # Stek alltsammans i en teflonpanna

    Fyllning 3)
    Persiljesmör ( Köp eller gör eget av smör, ej margarin, finhackad persilja samt salt och peppar)

    # Lägg tre skivor bröd bredvid varandra på en bakplåtsklädd plåt
    # Bred ut hälften av fyllning ett
    # Lägg på tre skivor till åt andra hållet
    # Lägg på fyllning två
    # Tre skivor till 
    # Smöra ut persiljesmöret ganska tjockt..
    # Lägg på de sista brödskivorna
    # Täck med resten av fyllning ett och använd en slickepott att breda ut fyllningen med, även på sidorna
    # Gratinera i 225º ca 15 minuter

  • zoftnezz

    Lr ta bara vanlig hönökaka. Lägg två halvor bredvid varann på en plåt. Garnera med nåt gott. Lägg på två halvor till,fast på andra hållet. Garnera med ytterligare nåt gott. Lägg på två halvor till,om man vill o gör likadant. Ta vad som finns hemma. Lägg sen på riven ost o gratinera i ugn... Enkelt o gott...
    ´Jag,änglamamma till lille Kim 070327.´

  • Gerda

    Jag kör en lättare variant:

    1 påse hönekaka (med fyra halvmånar i)
    Creme fraiche
    Purjolök
    Strimlad skinka eller bacon
    Ost
    Tomat
    Oregano

    Lägg ut två hönekakor på bakplåtspapper.
    Bred över rikligt med Creme Fraiche.
    Hacka Purjolök och strö ut tillsammans med skinkan.
    Lägg på två hönekakor till och upprepa proceduren.
    Lägg över skivad ost och sedan skivade tomater.
    Strö över Oregano (eller annan passande krydda).
    Ställ in i mitten av ugnen på 175-200 grader.
    Låt smörgåstårtan stå inne i ca: 10-15 minuter eller tills osten smält och fått lite färg!

    Lycka till!!!

Svar på tråden Varm Smörgåstårta