• Sencha

    Saltsill som blivit gulaktig i kanten - är den ändå OK? Ska lägga in sill till påsk.

    Vi har saltsill i en sån där enkilos(eller hur mycket det nu är)-hink. Det står att den är kylkonserv, och den har stått i kylen hela tiden. Bäst före-datum i juli.

    Vi öppnade den för ca 1½ månad sedan och tog ur några sillar (hade stekt saltsill). Nu tänkte jag lägga resten i blöt för att göra sillinläggningar till påsk.

    Några av sillfiléerna är lite "gulaktiga" i kanten. Men de ska väl vara OK ändå? Vitsen med saltsill är ju liksom just att den håller, så det ska den väl göra, liksom?

  • Svar på tråden Saltsill som blivit gulaktig i kanten - är den ändå OK? Ska lägga in sill till påsk.
  • Sencha

    Nä, jag tycker att den luktar OK. Men det är ju inte varje dag man hanterar saltsill - så referenserna är liksom begränsade. Jag TROR att det luktar som det ska, men så blir jag osäker (Velpella!)

  • Beanie

    Ja sill luktar ju inte så värst gott från början heller så det e ju ganska svårt o veta!
    Annars kan du ju skära bort detgula från det så slipper du oroa dig.
    Lycka till med sillen! Gjorde en inläggning på jobbet för några veckor sen som ska upp på påskbuffén i helgen. Den ser så jäkla god ut men tyvärr så gillar jag inte sill själv!

  • Sencha

    Jo, det låter väl som en vettig idé Jag har lovat mamma att ha med sill till påsk, så det är väl bäst jag gör det

Svar på tråden Saltsill som blivit gulaktig i kanten - är den ändå OK? Ska lägga in sill till påsk.