Det närmaste jag kunde hitta i mina gömmor var detta:
Potatistårta
1 rund färdigkavlad smördeg, 32 cm, 230g
en 2-liters bakform med löstagbar kant
1kg potatis av mjölig sort
2 ägg
4dl kaffegrädde
1msk ljus fransk senap
1½tsk salt
1krm svartpeppar
1krm strösocker
Gratinering:
2dl riven ost
Sätt ugnen på 150°. Lägg den kavlade smördegen i formen. Skala potatisen och skiva den tunt för hand eller i matberedare. Vispa samman ägg, grädde, senap, salt, peppar och socker i en skål. Lägg i potatisen och blanda väl. Lyft upp potatisen och lägg den på smördegen i formen, häll över gräddblandningen och tryck samman potatisen lite. Strö över den rivna osten. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 1½-2 timmar. Känn med sticka att potatisen är mjuk. Kan förberedas och sen värmas ca 30 min i 175°.