• Snowgirl

    Bladpersilja/persilja?

    Okej tjejer, här kommer en smakfrågaCool?
    Skickade mannen att handla inför festen ikväll, han skulle handla BLADpersilja, men kom hem med vanlig persilja.....två utav maträtterna som jag skulle göra ikväll skulle innehålla bladpersilja.....men, hur är det egentlige, visst är det helt olika smak på dem? Eller funkar det med vanliga persilja, vad tror ni? Vill ju inte pajja maträtterna!

  • Svar på tråden Bladpersilja/persilja?
  • Hallonröd

    Bladpersiljan är väl lite mildrae i smaken och inte stickig och vass som avnlig persilja


    // Hallon är inte bara gott utan nyttigt också...
  • listo

    Neee, jag tycker inte det är någon särskild skillnad i smak.

  • Hallonröd

    Finare med bladpersilja också


    // Hallon är inte bara gott utan nyttigt också...
  • listo

    Det är sant... kruspersilja är inte så himla vacker...

  • Hallonröd
    lata kocken Johanna vet nog...men hon är nog inte inne nu...
    // Hallon är inte bara gott utan nyttigt också...
  • Snowgirl

    Använder bladpersilja jätteofta i matlagning, men vääldigt sällan vanlig persilja, därför jag inte riktigt kan komma ihåg hur det riktigt smakar.
    Kom på att jag kan ju ta och smakaGenerad...ibland är man inte alltför kvickttänktOskyldig.
    Tack för svaren tjejer!

  • isisisis

    Vad jag hört så är det inte någon större skillnad i smaken.
    Kanske bladpersiljan är något mildare,men persilja är ju skarp överhuvudtaget!
    Det är nog mest en utseendesak!

Svar på tråden Bladpersilja/persilja?