• Lindas1

    Hjälp! Fredagsmiddag.. vad ska jag bjuda på??

    Just nu sitter jag med rynkor i pannan ..
    Hörde mig själv säga i telefonen: Vi kan ha middag här på fredagkväll.
    Nu sitter jag här med ingen fantasi, dåligt med tid och har ångest för att jag
    inte kan komma på ngt att bjuda på.
    Jag behöver hjälp med snabba, konkreta och goda middagsrecept.

  • Svar på tråden Hjälp! Fredagsmiddag.. vad ska jag bjuda på??
  • Klara80

    Tacopaj?
    Lax i ugn?
    Salladsbuffé?

  • Nyfiken gul

    Enkelt o gott!!

    Hemmagjort rostbiff med potatisgratäng och grönsallad - allting tar ca 1½ timma att göra inlusive förberedelse....

  • lisen78

    Tacobuffe är alltid gott eller en paj som du kan förbereda.

  • Elvirasmamma

    Om ni är färre än åtta tio personer? så vet jag ett fantastiskt gott recept på kycklingfilé, samt har en del goda sallads och desserrecept.

  • Lindas1

    Tack för tips!!
    Vi brukar ha tacofredagar så den ideen är ju bra.. fast jag vet inte om just dessa gäster uppskattar taco.. suck.. ???
    Ngra fler?

  • Klara80

    uppskattar dom inte just köttfärs så kan man ju ha fläskfilé eller kyckling som alternativ till tacosarna

  • lisen78

    Jag gjorde nått riktigt gott med fläskfile, broccoli och baconost som blir en gryta. Till detta hade jag rösti. Restauranggott tyckte mina gäster, är det nått recept du vill ha?

  • bonnieloveskim

    Lasagne gott även att bjuda på
    Chili con carne är också god bjudmat
    Köttfärslimpa med potatis och rödvinssås enkelt och gott
    Flygande Jakob
    Lax i apelsinsås i ugn (superlätt)
    Fläskfile i svampsås i ugn (superlätt) med potatis eller potatisgratäng

    Vill du piffa upp allt kan du göra egen inlagd gurka till som du gör på 5 m inuter och låter dra 1 timme i kylskåpet.

    Till efterätt kan man ha glass med persikohalvor och lite rån så känns det fesligt.

  • Elvirasmamma

    Baconlindad kycklingfilé 4 port

    4 kycklingfiléer
    4 skivor bacon

    Marinad:
    1/2 dl matolja
    4 msk soja
    4 msk chilisås
    1 tsk sambal oelek
    3 pressade vitlöksklyftor
    2 finhackade rödlökar

    Sås:
    2 dl hönsbuljong
    2 dl fraiche
    2 msk chilisås
    1 tsk sambal oelek
    2 tsk såsredning

    Blanda ingridienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i marinaden o låt ligga i 5 timmar. Tag upp kycklingfiléerna. Vira en baconskiva om varje kycklingfilé. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugn 200 grader, ca 30 min. Blanda ingridienserna till såsen och koka upp, låt puttra 5 min.

    Servera med ris , bröd, ruccolasallad och tomat t.ex. Supergott!

  • Lindas1
    lisen78 skrev 2007-04-10 20:34:49 följande:
    Jag gjorde nått riktigt gott med fläskfile, broccoli och baconost som blir en gryta. Till detta hade jag rösti. Restauranggott tyckte mina gäster, är det nått recept du vill ha?
    JAAA!! Jätte gärna!
  • Lindas1
    Elvirasmamma skrev 2007-04-10 20:27:42 följande:
    Om ni är färre än åtta tio personer? så vet jag ett fantastiskt gott recept på kycklingfilé, samt har en del goda sallads och desserrecept.
    Ja vi är 8 personer, så jag tar gärna del av det!
  • Lindas1
    Elvirasmamma skrev 2007-04-10 20:38:01 följande:
    Baconlindad kycklingfilé 4 port4 kycklingfiléer 4 skivor baconMarinad:1/2 dl matolja4 msk soja4 msk chilisås1 tsk sambal oelek3 pressade vitlöksklyftor2 finhackade rödlökarSås:2 dl hönsbuljong2 dl fraiche2 msk chilisås1 tsk sambal oelek2 tsk såsredningBlanda ingridienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i marinaden o låt ligga i 5 timmar. Tag upp kycklingfiléerna. Vira en baconskiva om varje kycklingfilé. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugn 200 grader, ca 30 min. Blanda ingridienserna till såsen och koka upp, låt puttra 5 min.Servera med ris , bröd, ruccolasallad och tomat t.ex. Supergott!
    Tack!!
  • Linda1976
    BÄSTA 3-RÄTTERS EVER!!
    Förrätt: Kräftkakor

    4pers

    200 g kokta och skalade kräftstjärtar
    1 tärnat äpple
    1/2 msk hackad dill
    1/2 msk hackad gräslök
    2 tsk tomatpuré
    1 msk majonnäs
    1 - 2 äggulor
    12 sparrisar
    ströbröd att panera i
    peppar
    citron att servera till

    -
    Gör så här:
    Hacka äpple, kräftstjärtar och örter fint. Blanda med tomatpuré, majonnäs och äggulor. Peppra. Forma smeten till små plättar med hjälp av en pepparkaksform och panera i ströbrödet. Lyft i kakorna i en varm panna med smör i och ta försiktigt bort pepparkaksformen. Stek på inte alltför hög värme och vänd när de fått färg.
    Skala sparrisen och dela på mitten. Koka i lättsaltat vatten ca 4-5 min.
    Servera alltihop med citron.


    Ugnsstekt lax m Cocossås: 4p


    4 laxfileér stekta ugn


    1 burk cocosmjölk
    lite saffran
    4 msk Ying sötsur sås (i glasflaska)
    ½ - 1 msk arrowrot utrörd i lite av cocosmjölken.

    Koka ihop allt under omrörning - klart!!

    Servera gärna med couscous och tomat/rödlökssallad och lättkokta morotsstavar (500gr) som är stekta och sen marinerade i lite honung (½-1 dl) &vinäger (4 msk) salt&peppar , och hackade jordnötter



    Avocadomousse 4 pers

    4 avocado
    saft från 4 lime
    3 dl vispgrädde
    3 dl florsocker

    Mixa avocadoköttet helt slätt och blanda med limesaft och socker.
    Vispa grädden ganska fast och vänd ner i avocadoröran


    Servera i Martiniglas med mörk choklad (typ Noblesse)


    Min smak är mycket enkel, jag nöjer mig enbart med det bästa.
  • lisen78

    Lindas1!!!

    Fläskfile med baconost 4 personer

    Skär 500 g fläskfile i tunna skivor.
    Stek skivorna i 2 msk smör.
    Tillsätt ½ tsk salt och 2 krm svartp.

    Tina 250 g fryst broccoli.

    Hacka 1 gul lök, 10 färska champinjoner.
    Fräs dem i en gryta.
    Lägg i den tinade broccolin.

    Häll över 5 dl mjölk.
    Smaksätt med 2 msk chilisås och ½ tsk salt.
    Smula ner en hönsbuljongtärning.
    Rör i 3 msk maizena och låt sjuda några min.
    Lägg i köttskivorna och låt bli varmt.

    Tillsätt sedan 250g baconost (på tub) rör tills osten smält.
    Servera med rösti, potatis, eller ris.
    Till serveringen kan du toppa med lite rostad lök.

    Smarrigt värre. Lycka till på din middag.
    Kram Lisa

  • Ananaspaj

    Finns inget bättre än en ÄKTA risotto, med massa parmesan i www.arla.se till det en köttbit ex helstekt fläskfilé, marineras en timma steks i stekpanna på ca 20 min, eller pepparbiff....Och så självklart till, baconlindad grön sparris. Slurp! gärna stekta tomater och lite sallad med. Glöm för allt i världen inte rödvinet!!

  • Lindas1

    Tack för alla tips!!

    Nu har jag lite nya recept för ngra mddagar framöver..

    sagt det innan, tar gärna fler ideer och tips!!!!

  • Nathalies mamma

    En variant av thaigryta som jag brukar göra den är lätt och god kan man göra i förväg..

    Kyckling filé som man skär ner i mindre bitar steker dem gyllenbruna (krydda med salt och vitpeppar)...i en gryta förslagsvis..sen häller man i hackad röd paprika...sen i med purjo..och sist hackad vitlök....fräs på litegranna...sen håller i lite sambal och skvätt ingefära..allt efter tycke och smak...sist håller du i cocosmjölk...jag brukar ha 2 st burkar och sen i med en burk cremefraich ( 2 dl) men man tar ju hur mycket man vill så klart..servera med ris och sallad..

    ha en trevlig middag!

    / J

Svar på tråden Hjälp! Fredagsmiddag.. vad ska jag bjuda på??