BÄSTA 3-RÄTTERS EVER!!Förrätt: Kräftkakor
4pers
200 g kokta och skalade kräftstjärtar
1 tärnat äpple
1/2 msk hackad dill
1/2 msk hackad gräslök
2 tsk tomatpuré
1 msk majonnäs
1 - 2 äggulor
12 sparrisar
ströbröd att panera i
peppar
citron att servera till
-
Gör så här:
Hacka äpple, kräftstjärtar och örter fint. Blanda med tomatpuré, majonnäs och äggulor. Peppra. Forma smeten till små plättar med hjälp av en pepparkaksform och panera i ströbrödet. Lyft i kakorna i en varm panna med smör i och ta försiktigt bort pepparkaksformen. Stek på inte alltför hög värme och vänd när de fått färg.
Skala sparrisen och dela på mitten. Koka i lättsaltat vatten ca 4-5 min.
Servera alltihop med citron.
Ugnsstekt lax m Cocossås: 4p
4 laxfileér stekta ugn
1 burk cocosmjölk
lite saffran
4 msk Ying sötsur sås (i glasflaska)
½ - 1 msk arrowrot utrörd i lite av cocosmjölken.
Koka ihop allt under omrörning - klart!!
Servera gärna med couscous och tomat/rödlökssallad och lättkokta morotsstavar (500gr) som är stekta och sen marinerade i lite honung (½-1 dl) &vinäger (4 msk) salt&peppar , och hackade jordnötter
Avocadomousse 4 pers
4 avocado
saft från 4 lime
3 dl vispgrädde
3 dl florsocker
Mixa avocadoköttet helt slätt och blanda med limesaft och socker.
Vispa grädden ganska fast och vänd ner i avocadoröran
Servera i Martiniglas med mörk choklad (typ Noblesse)