Hur länge håller gravad lax??
om gravad lax legat i kylen, hur länge håller den då? Den luktar helt ok men den har legat en vecka ungefär.. är den dålig då?
Tacksam för snabbt svar för jag är sugen på att äta av den till lunch :)
om gravad lax legat i kylen, hur länge håller den då? Den luktar helt ok men den har legat en vecka ungefär.. är den dålig då?
Tacksam för snabbt svar för jag är sugen på att äta av den till lunch :)
Just lax är ju lite känsligt. Personligen skulle jag hoppa gravad lax som legat en vecka i kylen, men vetenskapligt har jag faktiskt ingen susning!
tack för snabbt svar :) ja, jag kanske får strunta i den.. ska jobba ikväll och det funkar ju inte med magsjuka..hehe
Nä, roligare kan man ju ha!
En vecka brukar man säga om man gravat enligt klassiska recept. Det är främst Listeria som kan bli en risk efetrsom den tillväxer i kylskåpstemperaturer. Har du gravat själv och fuskat med socker- och saltmängden så kan även Clostridium botolinum vara en risk.
Gravad lax går utmärkt att frysa, så det brukar jag göra om jag gravat lax och inte tror mig komma att äta upp allt. Däremot är det för sent att frysa in den nu efetrsom bakterierna inte dör i frysen.