• vera82

    Hur gör ni med blodpudding?

    Fick rådet av bvc att börja ge min dotter(6 mån) blodpudding för små barn gillar tydligen det o då sa dom att jag skulle värma den i micron med lite mjölk.
    Då försvinner väl järnet?
    Hur gör ni?

  • Svar på tråden Hur gör ni med blodpudding?
  • ankizen

    va? jag steker den och skär upp den i små bitar så dom kan tugga den i sig/mala i munnen...
    funkar jättebra sålänge den inte är alltför hårt stekt..

  • mamman05

    Jag steker oxå!


    ღ Min son ღ
  • vera82

    Jaha.Till mig sa dom att jag inte skulle steka men det kanske funkar.Gillar era barn det?

  • mamman05

    Inte första gången men nu gillar han det sådär Skrattande
    Funkar iaf!


    ღ Min son ღ
  • ankizen

    mina barn ääääääääälskar det.. men en liten klick lingonsylt på..:)

  • mamman05

    som ankizen skrev: Lingonsylt Glad


    ღ Min son ღ
  • Matanza

    Man ska inte äta blodpudding och dricka mjölk till!!

  • Matanza

    Man ska inte äta blodpudding och dricka mjölk till!!

  • vera82

    men det är ju socker i det.Hur gamla är era barn?

  • jummie

    Till små barn kan man koka det i mjölk just för att få bort järnet. Det blir visst lite för mkt för dom. Men att steka den är väl inte hela världen det heller så länge du inte steker den hårt.

    vera: socker är inte farligt...det är saltet som är det. Men det är så lite salt i den maten att det inte är nån fara.

  • MagdaA

    Klart man ska steka den! Min mamma har alltid stekt blodpuddinegn både åt oss barn och åt alla dagbarnen, å vi har ätit med glatt humör!


    Ängel i himlen och plutt i magen!
  • vera82

    jummie:ok va bra Hur länge ska jag koka den i mjölken o hur mkt mjölk kan jag ha i.Går det i micron?

  • Magdan

    Man "tar inte bort" järn med mjölk, däremot bidrar kalciumet i mjölken till ett försvårande för kroppen att utvinna järnet i blodpuddingen. Järnet man får i sig går alltså mer eller mindre rakt igenom kroppen utan att kroppen kan bryta ner järnet och tillgodogöra sig det.

  • Disela

    Man kokar det väl i mjölk för att ta bort lite av järnet för att barnet inte ska bli så hårt i magen. Jobbigt för de små att ha en sådan liten magen och vara hård. Det är vad jag har hört i alla fall.


    Väntar på Krypet
  • jummie

    vera: jag skulle hälla på så att det täcker bitarna o värma så det blev varmt. Det är ju inget som är rått i den bemärkelsen så det ska ju bara bli varmt. Micron eller på spisen kvittar, ta det som blir bäst för dig. Sen är det bara att hälla bort mjölken.

  • vera82

    tack så mkt allihopa.
    Hoppas hon gillar det nu

  • Stora

    Micron bara värm. Eller stek lite lätt.

  • skytten78

    kan man ge dta till en tjej som är 9mån?

    skär jag den i bitar och kokar i mjölk då eller?

Svar på tråden Hur gör ni med blodpudding?