Sharon, Persimon eller kaki?
Vad säger du om denna frukt?

Vad säger du om denna frukt?
Sharon
Spontant "Sharon".
Fast jag hade egentligen för mig att Sharon är en förädlad, kärnlös variant (den man vanligen hittar) och att Persimon alltså är den oförädlade, med stora fröer. (Å andra sidan HAR jag hittat fröer i Sharon en gång...)
Sharon
Jag hade visst delvis rätt
"Sharonfrukter är kakifrukter som vidareförädlats i Israel. Dessa frukter saknar bitterämnen och kan ätas direkt efter skörd då de fortfarande är hårda. Smaken är söt och fyllig. Ibland skiftar fruktköttet i brunt på grund av sockerutfällningar i frukten. Dessa försämrar dock inte kvaliteten på frukten."
www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/frukt/frukt_sharon.htm
De är otroligt goda så ni som inte stiftat bekantskap med Sharonfrukt köp och testa!
haha jag va den enda som rösta persimon, ramlösa reklamen har satt sina spår
Alternativ 1
Persimon säger jag. Det stod det på skyltarna i grönsaksaffären jag jobbade i en sommar
Sharon, är inte persimon nån liknande frukt fast större?